skoljobb.se

Lärare SV/SVA till Tallbackaskolan i Solna

Företag Solna stad
Regioner
Utgår

2019-01-27

Ansök nu

Lärare SV/SVA till Tallbackaskolan i Solna

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Vad söker vi?

Tallbackaskolan söker nu en lärare med behörighet i ämnet svenska som andraspråk. I tjänsten ingår undervisning i ämnet SVA för elever i åk 4-9 samt kartläggning av nyanlända elever.

Vi söker dig som, precis som vi, har ett stort engagemang och en vilja att utvecklas tillsammans med kollegor och elever. Du är behörig lärare med erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du är erfaren och trygg i mentorsrollen. Du har en god förståelse för hur eleverna tar till sig kunskap samt har förmåga till samverkan med såväl våra elever, vårdnadshavare och kollegor. Du är väl insatt i och bekväm med den dokumentation och bedömning som förväntas i läraryrket och använder IKT som ett naturligt verktyg i arbetet. Samplanering sker med andra berörda mentorer för eleverna som undervisas.

Tjänsten är på hel- eller deltid. Ytterligare ämnesbehörighet är meriterande.

Om Tallbackaskolan

Skolans vision

Tallbackaskolan är en skola som upplevs som trygg för alla och med hög måluppfyllelse. Skolans ledord är Trygghet, Respekt, Ansvar och Arbetsro. Här känner sig elever och personal hemma och tillsammans utvecklas och lär de av varandra. Personalen brinner för sitt arbete med sina olika bakgrunder, erfarenheter och åldrar ger det skolan de nyanser eleverna behöver.

Om skolan

Tallbackaskolan är en kommunal grundskola i Huvudsta i Solna. Skolan har ca 450 elever. Vi har förskoleklass, fritids, grundsärskola och grundskola årskurs 1-9. Vi arbetar i ämneslag och arbetslag. Skolan är lätt att ta sig till kommunalt.

Inriktning/Vad vi är särskilt stolta över

Vi är inne i en spännande utvecklingsfas där vi arbetar mot att bli en NPF-certifierad skola. Alla lärare deltar i en riktad utbildningsinsats. Vii har också startat upp ett projekt med Friends för att bli en ännu tryggare skola.

Vi har höga förväntningar på våra elevers skolresultat. Elevernas kunskaper är en grund för det livslånga lärandet.

- Läsningen är något vi prioriterar och satsar på i alla åldrar och i alla verksamheter på skolan.

- Skolans förstelärare är med och driver såväl digitaliseringsarbetet som det kollegiala lärandet på skolan.

- Skolan har många traditioner och idrottsaktiviteter som vi är stolta över att genomföra över tid.

Utvecklas som lärare i Solna stad

Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. 

Mer information och ansökan
Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot att läsa din ansökan snarast, dock senast den 27/1-19. Intervjuer kommer att hållas under ansökningsperioden.

Vid frågor är du välkommen att höra av dig till Mette Sandh rektor på Tallbackaskolan på tel nr. 08-746 10 00 alt. Charlotta Collin, biträdande rektor på Tallbackaskolan 08- 746 31 87.

Fackliga kontaktpersoner är Annika Ståhl (LR) annika.stahl@solna.se

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Lärare SV/SVA till Tallbackaskolan i Solna

Solna stad