skoljobb.se

Lärare till åk 4 på Porsöskolan

Företag Luleå kommun
Regioner
Utgår

2018-08-07

Ansök nu

Lärare till åk 4 på Porsöskolan

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Porsöskolan är en F-6-skola med drygt 240 elever och ett fritidshem med ca 150 elever, belägen i centrum av stadsdelen Porsön. Vi är en skola som successivt växer med fler elever och personal. Porsöskolan har ca 5 minuters promenadavstånd till bland annat Teknikens Hus, där vi får ta del av många aktiviteter. Porsöbarnen har också naturen in på knuten. Vi har bl. a en egen skolskog. Flera av kommunens busslinjer passerar Porsön in till centrala Luleå vilket underlättar utflykter för kultur och andra utbyten tillsammans med eleverna. Våra ca 240 skolbarn och deras familjer representerar en mångfald av kulturer. I vår skola finns ett barnbibliotek med stora möjligheter att samverka kring läs- och skrivutveckling. På Porsöskolan arbetar vi medvetet och aktivt för att alla ska känna sig accepterade för den man är. Porsöskolan är HBTQ certifierad och vi strävar efter att vara en öppen skola där alla kan få vara som de vill. Skolan tillhör en av Luleå kommuns övningsskolor, vilket innebär att skolan har en tätare samverkan med Luleå tekniska universitet.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som lärare innebär att du huvudsakligen kommer att undervisa i svenska och matematik i åk 4. Ditt huvudsakliga ansvar blir undervisning i åk 4 där även mentorskap ingår så det är viktigt att du har ett intresse för det uppdraget. Det kan komma att ske undervisning i andra ämnen som du är behörig i. Du ingår i arbetslaget 4-6 och tillsammans med övriga lärare ansvarar du för pedagogisk utveckling samt elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse av att arbeta tillsammans med kompetenta pedagoger på Porsöskolan. Du har lärarlegitimation och är behörig i ämnena svenska och matematik. Du är insatt i de styrdokument som reglerar skolan och agerar utifrån dessa i möten med elever, vårdnadshavare och personal. Vidare har du erfarenhet av arbete med barn som är i behov av särskilt stöd och har intresse för att arbeta i olika lärmiljöer. Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av jobba med IT-stöd i verksamheten.
Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Vi söker dig som är en engagerad teamspelare, kvalitetsmedveten och tar ansvar för dina uppgifter. Du tycker om att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter samt har lätt för att skapa goda relationer med barn och vuxna. Det är viktigt att du har en hög samarbetsförmåga och kan vara flexibel. Eftersom Porsöskolan är en övningsskola med samarbete med Luleå tekniska universitet, ser vi gärna att du är lärarutbildare (LU) för lärarstuderande på deras verksamhetsförlagda utbildning/praktik.

ÖVRIGT
Om du erhåller befattningen ska du lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret. Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Lärare till åk 4 på Porsöskolan

Luleå kommun