skoljobb.se

Lärare till Björnbodaskolan-Sörgårdsskolan

Ansök nu

Lärare till Björnbodaskolan-Sörgårdsskolan

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning

Björnbodaskolan-Sörgårdsskolans verksamhet består av förskoleklass, årskurs 1-6 samt fritidshem och fritidsklubb för ca 600 elever. Björnbodaskolan f-3 är belägen i Vinsta  och på kort promenadavstånd genom våra härliga grönområden ligger Sörgårdsskolan f-6 i Kälvesta. Båda skolorna nås enkelt med kollektiva färdmedel. Skolorna har en gemensam skolledning, administration, servicegrupp och elevhälsoteam. Vår vision är att erbjuda en bra skola för alla. För oss betyder det att vi har positiva förväntningar på våra elever, kollegor och oss själva. Vi har ett formativt förhållningssätt och det språkutvecklande arbetet är i fokus. Matematiklyft och Läslyft är genomfört så detta läsår kommer vi att arbeta för att utveckla arbetet med digitala lärverktyg.

Den nya skolplattformen implementeras hösten 2018 och i och med uppdateras också våra hemsidor. www.bjornbodaskolan.se www.sorgardsskolan.se

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som är legitimerad lärare och redo för att vikariera som lärare i åk 2-3 under höstterminen 2018. Vikariatet kan komma att förlängas även för vårterminen. Tjänsten är 80-100%, vid 80% förlagt på fyra dagar per vecka.

Du kommer att arbeta som klasslärare och vara en del av ett väl fungerande arbetslag bestående av lärare och fritidspersonal. Ni ansvarar gemensamt utifrån era uppdrag och yrkesroller för den sammanhållna skoldagen med eleven i centrum.  
 
Kvalifikationer

Du ska ha kunskap och adekvat utbildning för att undervisa elever i yngre åldrar och ha en positiv grundsyn på det pedagogiska arbetet. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper och kommunikativ förmåga som stärker förhållningssätt till elever, kollegor och vårdnadshavare. Din förmåga att ha god samverkan med pedagoger som arbetar med fritidshemmets verksamhet och elevhälsoteam är avgörande för att ni ska lyckas med ert uppdrag att skapa en god undervisningssituation för alla elever. Du ska ha god förmåga att kontinuerligt dokumentera elevers lärande enligt skolans rutiner.

Vi söker dig som är legitimerad lärare, behörig för yngre åldrar och bland annat behörig för att undervisa i svenska. Du bör ha erfarenhet av arbete med yngre åldrar och ska kunna ta dig an undervisning i läs-skrivutveckling för klassen. Som klasslärare undervisar man i samtliga ämnen hos oss utom idrott, slöjd och musik.

Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning 3-6 månader
Anställningens omfattning    Heltid/Deltid
Tillträde    1 september 2018 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    80-100%
Ort    Vällingby
Referensnummer    2018/5130

Kontakt    
Lotta Högberg Biträdande rektor, 0850805761
Tobias Hansson Rektor, 0850805762

Facklig företrädare    
Ulla Hedvall Lärarnas Riksförbund, 08 50805220 expedition
Isabel Meija Cordova Lärarförbundet, 08 50805760 expedition

Sista ansökningsdag    2018-08-21
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb

Lärare till Björnbodaskolan-Sörgårdsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen