skoljobb.se

Lärare till ELOF

Regioner
Utgår

2018-07-22

Ansök nu

Lärare till ELOF

Om arbetsplatsen
Söderhamn är skärgårdskommunen i södra Hälsingland som tänker nytt och stort. Vi är cirka 2 300 medarbetare och ledare som formar och utvecklar verksamheten tillsammans, utifrån Söderhamnarnas behov. Ett coachande ledarskap gör det möjligt. Tillsammans är vi Söderhamn.

I Söderhamn genomsyrar innovation och entreprenörskap alla utbildningsnivåer. Barn och ungdomar är medskapare i sitt lärande, för att utveckla förmågan till initiativ och samarbete. Vi arbetar aktivt med integration och inkludering. I barn- och utbildningsförvaltningen är vi cirka 700 medarbetare som möter barn och ungdomar i förskola, pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola och kulturskola. Vi arbetar också med studie- och yrkesvägledning, it-pedagogik, elevhälsa, skolskjutsar och administration. Vi är Söderhamn! 

Arbetsuppgifter
ELOF (elever med långvarig och oroande frånvaro) ska arbeta för en snabb insats när det handlar om unga elever upp till 16 år som isolerat sig hemma. Projektet ska fånga upp barn i grundskolan som har låg närvaro. Målet är att ge eleverna individuellt stöd och på så sätt också ge dem möjlighet att slutföra sina studier och göra skolan till en naturlig del av vardagen. 
Ung i Söderhamn arbetar med Kommunala aktivitetsansvaret och med ungdomar i åldern 16-20 år som inte studerar eller arbetar att närma sig studier och arbetsmarknaden. 
ELOF och Ung i Söderhamn vänder sig till olika åldersgrupper men det finns en tydlig koppling mellan projekten och de kommer därför ha ett nära samarbete. 
Vi söker dig till ELOF och du ska dela vår syn på inkluderande arbetssätt och vill utvecklas tillsammans med oss mot en högre måluppfyllelse och närvaro för våra barn och unga i skolan. Du är engagerad och nyttjar din kompetens som gör skillnad för våra barn och unga samt ökar deras förutsättningar att lyckas med sina studier. 
Du skall ha förmåga att etablera och utveckla goda relationer till våra barn och unga, föräldrar, och kollegor. Du ska även ha en god kommunikativ förmåga och lätt för att skapa nya kontakter. 

Kvalifikationer
Vi söker dig som: 
•    Har god ledarskapsförmåga 
•    Har ett förhållningssätt som gör att du har lätt att samarbeta och kommunicera. 
•    Är väl förtrogen med läroplanens uppdrag, mål och värdegrund och har förmåga att omsätta teori i praktik 
•    Har lätt att bygga positiva relationer med våra barn och unga, vårdnadshavare och kollegor där tydlighet, gränssättning och ett gott bemötande står i centrum. 
•    Lärarlegitimation 

Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag från polisens belastningsregister uppvisas. 
Erfarenhet krävs

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Visstidsanställning, 100% 
Tillträde: Enligt överenskommelse - 20190830, med möjlighet till förlängning 
Lön enligt överenskommelse

Tidsbegränsad till: 2019-08-30

Ansökan
Ansök senast: 2018-07-22

Referensnummer: BUN/18.GR58

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Arbetstid:  Dagtid

Kontakt
Kontaktperson
Annica Norlin
Projektledare
070-5316269
annica.norlin@soderhamn.se

Facklig företrädare
Thomas Eriksson
Lärarförbundet
0270-756 68

Stefan Spansk
Lärarnas Riksförbund
0270-75665
072-503 03 56

Dela detta jobb

Lärare till ELOF

Söderhamns kommun