skoljobb.se

logga

Lärare till en liten undervisningsgrupp på Berzeliusskolans gymnasium

Regioner
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Lärare till en liten undervisningsgrupp på Berzeliusskolans gymnasium

Om arbetsplatsen

Berzeliusskolan är en attraktiv och centralt belägen skola i Linköping. Idag finns här högstadium, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Berzeliusskolan inrymmer ca 1900 elever och 300 personal. På gymnasieskolan finns Introduktionsprogrammet med inriktningarna individuellt alternativ och språkintroduktion, Naturvetenskapsprogrammet och Teknikprogrammet. Totalt är det ca 900 gymnasieelever på skolan.

Den lilla undervisningsgruppen är en del av det individuella alternativet och är främst riktad till elever med en problematisk skolsituation och är lokalmässigt placerat i en egen byggnad i närheten av Berzeliusskolans huvudbyggnad. Inom inriktningen finns 29 elevplatser och här arbetar i dagsläget 10 personer men verksamheten ska utökas och därför söker vi fler lärare som vill vara med och utveckla verksamheten. Syftet är att erbjuda eleverna en stimulerande och anpassad skolmiljö så att de utvecklas såväl som personer som i sitt lärande.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en lärare i svenska och engelska till det individuella alternativet. Grundläggande för arbetet med den här elevgruppen är ett nära samarbete inom personalgruppen som förutom lärare också består av två fritidsledare, heltidsmentor och en kurator. Målet är att eleven ska få en fungerande tillvaro, öka sin skolnärvaro och lyckas i sitt lärande. Elevens behov står i centrum och samverkan med hemmet, vården, socialtjänsten och andra aktörer är också nödvändigt för att lyckas med uppdraget. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare för årskurs 7-9 i svenska och engelska och som vill vara med och utveckla vår verksamhet. Har du fler ämnen i din behörighet så är det välkommet. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med elever med särskilda behov såsom problematisk skolfrånvaro, bristande motivation och NPF-diagnoser. Likaså är det meriterande om du också har erfarenhet av att jobba i team och att samarbeta med andra aktörer inom socialtjänst och vård.

Du som söker är engagerad och arbetar bra med andra människor. Du har lätt för att bygga relationer och skapar trygghet och motivation i gruppen. Du har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och för människors olika förutsättningar och har en förmåga att anpassa din undervisning efter elevernas individuella behov. Du har ett professionellt förhållningssätt och en förmåga att se helheter och kan prioritera mellan olika arbetsuppgifter och förblir lugn även i pressade situationer. Du har välgrundade och tydliga värderingar och kan stå upp för dem i olika situationer.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.  

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse, gärna under januari 2022.

Anställningsform: Tillsvidare

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: [8104]

Dela detta jobb

logga
Lärare till en liten undervisningsgrupp på Berzeliusskolans gymnasium

Linköpings kommun