skoljobb.se

I Sollentuna kommun jobbar vi mot ett gemensamt och tydligt mål - Sveriges bästa skola.

Vi utvecklar våra undervisningsmetoder och vi delar med oss av vår kunskap.

Vårt arbetssätt ger oss skickliga lärare, motiverade och engagerade föräldrar!

Sollentuna kommun är en av landets bästa skolkommuner. Våra elever når mycket goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan.

Vi söker dig med kompetens och intresse för att arbeta med nyanlända elever i åk 7-9. Vi har en förberdelse klass med ca 13 elever som går sin första tid i skolan med dig som huvudansvarig. Du kommer att undervisa eleverna i svenska som andra språk och SO-ämnen. Som ansvarig för klassen samarbetar du med elevernas andra undervisande lärare både de ämneslärare som kommer och undervisar eleverna i förberedelseklassen och med de lärare som tar emot eleverna när de är redo att gå ut i ämnen i sin vanliga klass. Samarbetet omfattar också studiehandledare och modersmålslärare. 

I sollentuna kommun är vi väldigt stolta över våra rutiner för mottagnade för nyanlända elever där Centrum för intgration och flerspråkighet  (CIFS) är spindel i nätet och första instans som eleverna möter då det kommer till kommunen. Där kartläggs elevernas kunskaper enligt skolverkets direktiv och vi får sedan en fullständig överlämning då de börjar hos oss. Du kommer tillsammans med biträdande rektor ta emot informationen från CIFS och samarbeta med eleverna vårdnadshavare för bästa mottagande av eleverna. 

Vi tror att du är en erfaren lärare med stort engagemang för elever och har förmågan att hålla många bollar i luften och gillar att samrabeta med andra kollegor. Du är väl förtrogen med skola som organisation och är väl bekant med uppdrag och styrdokument. Vi tror att du är en kompetent och engagerad lärare med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt. I klassrummet är du en trygg vuxen och din undervisning är kreativ och stimulerande, samtidigt som den vilar på forskning och beprövade metoder.

Edsbergsskolan är en 7-9 skola med särskola. Vi har ca 430 elever och ca 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag. Skolan har spetsutbildning i matematik, profilklasser/inriktningsklasser i engelska, idrott, NO/Ma och musik samt en förberedelseklass. Skolan ligger “mitt i byn” i Edsberg med goda kommunikationer,  men ändå nära till kultur, natur och sportfält. Skolan har eget kök som serverar vällagad mat med ett rikt salladsbord. Skolan är känd för sina väl inarbetade traditioner som skapar en vi-känsla.

Sollentuna kommun har ett väl inarbetat nätverk för kollegialt lärande där SVA är en egen grupp. Nätverken träffas 5 gånger per läsår.

Anställningsomfattning:

Heltid 100%

Anställningsform:

Visstids anställning fr.o.m. 2018-10-22 eller så snart som möjligt

Betyg och intyg uppvisas vid eventuell intervju.

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast, dock senast 181028.

All form av rekryteringshjälp undanbedes vänligen.

För frågor om tjänsten kontakta Bitr rektor Tina Fellenius 073 - 915 20 33.

Du kan också läsa mer om vår verksamhet på hemsidan www.edsbergsskolan.se, samt följa oss på Facebook, www.facebook.com/Edsbergsskolan

Välkommen med din ansökan! 

Lärare till Förberedelseklass åk 7-9

Regioner
Utgår

2018-10-28

Ansök nu

Dela detta jobb