skoljobb.se

Lärare till förberedelseklassen till Scheeleskolan

Scheeleskolan är en grundskola med ca 55 medarbetare och ca 325 elever i årskurs 7-9. Skolan ligger i centrala delarna av Köping och har idrottsprofil. Vi vill att våra elever ska känna trygghet, bli självständiga, källkritiska och motiverade. ”Utmanande undervisning” är ett förhållningssätt på skolan för att utmana både personal och elever att våga tänka annorlunda, att kliva utanför sin trygghetszon och utmana tankar, idéer och arbetsmetoder. Alla elever och lärare har ipads, lärarna får även en egen macbook. Vi ser det som ett viktigt verktyg för lärande och som även ger en större möjlighet till individanpassad undervisning. 
För elevers arbetsmiljö och studiero har varje klass ett hemklassrum i en ”hemkorridor” där även årskursens mentorer, och flera av årskursens lärare, arbetar. 

Läs gärna mer om skolan på vår webbplats: www.koping.se/scheeleskolan.

Arbetsuppgifter:
Du arbetar som lärare i vår förberedelseklass med tillhörande ämnen som bl a svenska som andraspråk, matematik och so. Du kommer ingå i en grupp med kollegor som ansvarar för skolans arbete med nyanlända. I uppdraget förväntas du verka för att de nyanlända eleverna och elever med annat modersmål än svenska ska bli inkluderade i skolan och samhället. 
Genom att ta tillvara på elevernas intresse gör du undervisningen spännande och i mötet med eleverna utvecklar du dig själv och din roll som lärare. En viktig del i ditt arbete är att utöver den sedvanliga dokumentationen informera och handleda eleverna i sitt lärande mot kunskapsmålen. Det görs dels muntligt och dels via skolans digitala lärplattformer. Utöver pedagogiskt arbete bygger du relationer och samarbetar med ex elevhälsoteam, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad lärare för årskurs 7-9 med behörighet i svenska som andra språk och gärna i kombination med andra ämnen. Elevernas lärande står i fokus för dig och du arbetar för att alla elever når sin fulla potential. Du är en tydlig ledare och kan skapa goda relationer med elever och kollegor. Ditt pedagogiska ledarskap innebär även att du har struktur när du arbetar, är kommunikativ i tal och skrift och har digital kompetens. Du har förmåga att omsätta läroplanen och övriga styrdokument i arbetet. Tillsammans med övrig personal är du med och utvecklar din arbetsplats genom idéer och förbättringsförslag. 
Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Som person är du engagerad och lyhörd. Du arbetar självständigt och strukturerat och har samtidigt en god samarbetsförmåga.
Välkommen med din ansökan!

Barn- och utbildningsförvaltningen

I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Utdraget beställs från www.polisen.se och ska gälla för arbete inom förskola och skola.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar sökande med olika bakgrunder. 

Vår kommun:
Köping ligger i västra Mälardalen mellan Örebro, Västerås och Eskilstuna. Med våra 26 000 invånare är vi en lagom stor kommun där nära samarbeten blir möjliga. Att arbeta i kommunen är betydelsefullt och gör direkt skillnad i köpingsbornas vardag.
Köping arbetar för att bli en av Sveriges bästa skolkommuner. Genom våra övningsskolor samverkar vi med högskolor och universitet och får ta del av aktuell forskning samtidigt som vi bidrar med vår erfarenhet. Det pedagogiska kvalitetsarbetet utvecklas ständigt för att skapa goda och likvärdiga förutsättningar för alla elever. Genom en övergripande IT-plan vill vi utveckla en likvärdig IT-pedagogik för skolorna. Se gärna filmen som har tagits fram för det: https://www.youtube.com/watch?v=N3gocUuD4ns. 
Tillsammans ska vi göra skolan trygg och utvecklande!

Köpings kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 
 
Varaktighet/Arbetstid    Arbetsgivare
Heltid
Tillsvidare    Köpings kommun
 
Lön    Postadress
Månadslön 
Nibblesbackevägen 17
73185 KÖPING
 
Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2018-10-07
Ange referens: 119/2018 BUN
 
Kontaktpersoner
Rektor Jessica Ambjörn, 0221-25202
Fackliga kontaktpersoner
Facklig representant Lärarförbundet -, 0221-25260
Kommunombud Lärarnas Riksförbund ., 0221-25224

Lärare till förberedelseklassen till Scheeleskolan

Företag Köpings kommun
Regioner
Utgår

2018-10-07

Ansök nu

Dela detta jobb