skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Sjöviksskolan startade i augusti 2014 och har idag 13 klasser, tre i förskoleklass och i årskurs 1, två i årskurs 2 och tre i 3:an, två i 4:an. Till hösten kommer vi att ta in tre nya förskoleklasser. Vi står också inför en mycket spännande terminsstart eftersom vårt nya skolhus i Årstaberg äntligen är inflyttningsklart. Hittills har vi haft våra lokaler i paviljonger i Årstadal. I år är vi en personalgrupp på cirka 50 personer som successivt ska utökas. Att starta en verksamhet innebär alltid utmaningar och flexibelt arbete. Många frågor har inte alltid färdiga svar, men då finns också utrymme och möjligheter att påverka. Våra prioriterade områden är höga resultat, trygghet och stolthet för skolan. För att nå höga resultat arbetar vi med genom att ha tydliga kunskapsuppföljningar men också genom att prioritera praktisk-estetiska uttryckssätt. Vi arbetar enligt metoden Levande Verkstad och vi har mycket musik. Vi vet hur viktig samverkan mellan skolan och fritidshemmet är för elevernas studieframgångar så därför vill vi redan nu hitta goda former och en god organisation för en sådan samverkan. Bland annat har hela arbetslaget, lärare och fritidspedagoger tillsammans gemensam handledning. Verksamheten vilar förstås på LGR 11och övriga styrdokument för fritidshem/förskoleklass.

Arbetsbeskrivning
Vi söker nu lärare som ska undervisa våra elever i förskoleklass. Arbetet består av sedvanligt lärararbete med fokus på elevernas kunskaper och utveckling. På Sjöviksskolan följer lärare med från förskoleklass och vidare upp till årskurs 1 och lågstadiet.

Kvalifikationer
Utbildning som grundskollärare med behörighet att undervisa i förskoleklass och årskurserna 1-3.

Erfarenhet av undervisning i grundskolan och gärna erfarenhet från arbete i förskoleklass. Erfarenhet inom specialpedagogik är meriterande.

Vi vill att du är legitimerad lärare i fler av grundskolans ämnen och att du har en tydlig vision om hur du vill arbeta mot läroplanens mål. Du behöver vara drivande men också flexibel och du måste ha en god samarbetsförmåga eftersom vi är en liten enhet där vi är beroende av allas kompetenser och förmågor. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och har du specialpedagogisk kompetens eller intresse ser vi det som en merit.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Augusti 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2141

Kontakt    
Simon Hedman, biträdande rektor, 076-129 41 66
Facklig företrädare    
Lärarförbundet Stockholm, 08-657 08 00
Lärarnas Riksförbund, 08-508 42 300
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Lärare till förskoleklass på Sjöviksskolan

Regioner
Utgår

2019-04-29

Ansök nu

Dela detta jobb