skoljobb.se

Lärare till fritidshemmet/fritidspedagog

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-26

Ansök nu

Lärare till fritidshemmet/fritidspedagog

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

NÄRLUNDASKOLAN ligger naturnära och centralt i Ekerö tätort. Skolan har 370 elever i åk F-6. Den har nyligen byggts om och har modern teknisk utrustning i alla lokaler. Personalens förhållningssätt är inkluderande och vi strävar efter att göra utbildningen tillgänglig för alla. Arbetsmiljön är en miljö för lärande. Vi tycker att personalens lärande är lika viktigt som elevernas.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare eller en fritidspedagog till vårt fritidshem. Hos oss har får du arbeta i fina miljöer både inne och ute, som stimulerar till lek och lärande. Närlundaskolan har ett inkluderande förhållningssätt och strävar efter att göra utbildningen tillgänglig för alla. Det betyder att vi möter stödbehoven med hög kompetens, bra organisation och goda lärmiljöer. Samarbetet mellan skola och fritidshem är en viktig del i detta och därför ingår alla personalkategorier i samma arbetslag.
Närlundaskolan är en personlig skola med bra stämning. Vi arbetar i åldershomogena grupper, men vid temaarbeten, friluftsdagar och i våra traditioner möts olika åldersgrupper och ofta är hela skolan tillsammans. De äldre elevernas fadderskap för de yngre är en av skolans styrkor. Vi sjunger och framträder gärna för varandra – musik, bildskapande och annan kultur är viktigt!
Det pedagogiska arbetet är evidensbaserat och vårt systematiska kvalitetsarbete är väl utvecklat. Elevernas resultat och andra mätningar analyseras och tolkas för att vi vill förbättra och finslipa våra metoder. Skolans fritidshem är en viktig del av verksamheten, som bidrar till elevernas trygghet, glädje och resultat.
Du som arbetar i Närlunda kommer ha möjlighet att delta i olika typer av fortbildning. Personalen har stort inflytande över vilken inriktning lärandet har. Tid finns i tjänsten och vi har pedagogiska konferenser varje vecka. Ekerö kommun driver också ett utvecklingsprojekt för fritidshemmen, där personalen får utbildning och handledning inom flera områden. Närlundaskolan deltar aktivt i detta och en av projektledarna kommer från vår skola. Vi deltar även i ett projekt om CPS, Collaborative and Proactive Solutions som är ett av våra lågaffektiva arbetssätt.
Välkommen att utvecklas med oss!

Kvalifikationer

Du trivs med att arbeta med elever och du vill vara med och utveckla vårt fritidshem.
Du har en personlig mognad, vilket innebär att du är trygg, stabil och har god självinsikt.
Relationsbyggande är en viktig del i arbetet som lärare, såväl gentemot elever och vårdnadshavare som mot kollegor. Du är utåtriktad och socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang, skapar kontakter och underhåller relationer. 
Du samarbetar med andra människor genom att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.
Du arbetar mot mål och fokuserar på resultat, samt låter uppföljningarna styra prioriteringar, planering och agerande. Du är strukturerad när du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete.

Tillträde: 2019-04-22

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Caroline Lidström

Rektor

08-124 578 80

Anneli Kersmo

Kommunal

08-124 578 88

Anna Rudeberg

Lärarförbundet

08-124 577 79

Du ansöker senast 2019-02-26 genom att klicka på knappen nedan.

 

Dela detta jobb

Lärare till fritidshemmet/fritidspedagog

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen