skoljobb.se

Lärare till gymnasiesärskolan

Regioner
Utgår

2019-05-24

Ansök nu

Lärare till gymnasiesärskolan

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande. Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. Vi arbetar aktivt för att implementera de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har ca 1800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Finspångs kommun har idag drygt 21 700 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Beskrivning
På Bergska gymnasiet, Bergska skolan finns introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolan.

Verksamheten består i dag av totalt ca 140 elever, varav ca 14 inom gymnasiesärskolan. Skolan arbetar både teoretisk och praktiskt tillsammans med eleverna. Målsättningen är att ge eleverna goda förutsättningar för kommande vuxenliv.

Arbetsbeskrivning
Undervisning på gymnasiesärskolans nationella program, Administrations- handel och varuthantering.

Kvalifikationer
Erfarenhet av att arbeta med elever 16-20 år med intellektuell funktionsnedsättning och med ytterligare funktionsvariationer. Arbetet sker både individuellt och i grupp. Både teoretiska och praktiska inslag förekommer. De praktiska inslagen sker i skolans verkstäder alt ute i samhället. Erfarenhet från arbete på gymnasiesärskolans nationella program Administration handel och varuhantering 

Lärarbehörighet i sv, ma, eng,  so-ämnen, no-ämnen, idh och estetiska ämnen för åk 1-7.

Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lärare till gymnasiesärskolan

Finspångs kommun