skoljobb.se

Lärare till Hedvig Eleonora skola

Regioner
Utgår

2021-08-06

Ansök nu

Lärare till Hedvig Eleonora skola

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

  • Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.

  • Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.

  • Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.

  • Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Arbetsplatsbeskrivning
Hedvig Eleonora skola är en välrenommerad skola på centrala Östermalm för årskurserna F-6 med ca 380 elever. Vi ser till elevens hela dag och strävar alltid efter att alla ska kunna tillgodogöra sig utbildningen på lika villkor. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för att nå de högsta resultaten. Vi har höga förväntningar på våra elever och de på oss.

Vi söker en medarbetare med kunskap och vilja att utföra ett arbete som överensstämmer med skolans vision; ”Varje elev som lämnar Hedvig Eleonora skola har hög måluppfyllelse, god självkännedom, gott självförtroende och en god kommunikationsförmåga samt en bibehållen lust att lära och anta nya utmaningar”.           
 
Läs mer på http://hedvigeleonoraskola.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
Rollen innebär att vara mentor och lärare i främst åk 6 från höstterminen 2021. Du kommer att undervisa i svenska, so och engelska. I dina arbetsuppgifter ingår planering, genomförande, uppföljning och bedömning. Du har ett nära samarbete med skolans andra lärare samt övrig personal.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet att undervisa i åk 4-6 i svenska och SO eller engelska.  För tjänsten krävs att du är en tydlig ledare som leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö grundad på ömsesidig respekt och samarbete skapas. Du är van vid att bedöma och utvärdera olika undervisningsstrategier och att anpassa undervisningen därefter. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för din egen utveckling. Vi vill även att du har förmågan att reflektera systematiskt över det praktiska arbetet och att du gör dina elever delaktiga i planeringarna. Vi ser gärna att du är van att använda digitala verktyg i din undervisning. Vi har smartboards i varje klassrum och varje elev i åk 4-6 har en egen dator.

Som person är du mogen och pedagogisk och kan anpassa din kommunikation efter mottagaren. Du är strukturerad, organiserad och har en god samarbetsförmåga.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

Dela detta jobb

Lärare till Hedvig Eleonora skola

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen