skoljobb.se

Lärare till Lärcentrum Anstalten Hällby, vikariat

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum Anstalten Hällby, vikariat

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. 

Hällby är en anstalt med 78 platser i säkerhetsklass 1. Anstalten ligger i Kvicksund. På anstalten finns, utöver vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå, svenska för invandrare, behandlingsprogram samt arbetsdrift. 

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. 

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med personal på den lokala anstalten.
Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. 

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet

Kvalifikationer

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav
• Gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i ett eller flera av följande ämnen: svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, franska eller företagsekonomi.
• God förmåga att informera och kommunicera på svenska, muntligt såväl som skriftligt.
• God datorvana.

Meriterande
• Ämnesbehörighet i fler än ett av ovan nämnda ämnen. 
• Dokumenterad specialpedagogisk utbildning. 
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning från det offentliga skolväsendet/sfi.
• Erfarenhet av att undervisa på distans.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Deltid

Varaktighet: 6 månader eller längre

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tjänstens omfattning är 60% med möjlighet till temporär utökning upp till 100%.

Tidsbegränsat till: 2020-01-31

Ansökan

Ansök senast: 2019-04-29
Referensnummer: A866079
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Joachim Cederholm
Rektor Region Mitt Öst
076-516 62 29

Fackliga företrädare

Ulrika Wahlbäck
OFR-s/ST
077-22 80 800

Mikaela Damsten
Saco-S
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. En säkerhetsprövning kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare till Lärcentrum Anstalten Hällby, vikariat

Kriminalvården