skoljobb.se

Lärare till Lärcentrum Anstalten Österåker

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2018-08-27

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum Anstalten Österåker

Arbetsplatsbeskrivning
Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättsäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. 

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Österåker är en behandlingsanstalt med 137 platser i säkerhetsklass 2. Anstalten ligger cirka tre mil norr om Stockholm.

Arbetsbeskrivning
Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. 

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med annan personal på den lokala anstalten.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. 

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxentutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

Kvalifikationer
I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. 

Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att Du kan arbeta självständigt. Du har god förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt, och du har god datorvana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på att människan är utvecklingsbar. 

Krav 
•    Gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i ett eller flera av följande ämnen: svenska, svenska som andraspråk, matematik, engelska eller lärarexamen och behörighet för utbildning i svenska för invandrare.

Meriterande
•    Behörighet i fler än ett av ovan nämnda ämnen. 
•    Dokumenterad specialpedagogisk utbildning. 
•    Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning/sfi från det offentliga skolväsendet.
•    Erfarenhet av att undervisa på distans.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-27
Referensnummer: A802686

Lön
Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid 
Måndag till fredag.

Kontakt
Kontaktperson

Tommy Nyman
Rektor
+46 (0)733 48 60 02

Fackliga företrädare

Lars Jonsson
SACO-S (LR)
077-22 80 800

Olof Carlstein
SEKO
077-22 80 800

Zenita Eriksson 
ST
072-7148672 

Övrigt
Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning och provanställning kan komma att tillämpas.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare till Lärcentrum Anstalten Österåker

Kriminalvården