skoljobb.se

Lärare till Lärcentrum Anstalten Salberga

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2018-12-17

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum Anstalten Salberga

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes och utrikes transporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. 

Anstalten Salberga är en anstalt med 248 platser i säkerhetsklass 1. Anstalten ligger i Sala. Det finns olika typer av lättare tillverkning samt monterings- förpackningsarbete. På anstalten bedrivs motsvarande kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå.

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. 

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med personal på den lokala anstalten. I denna tjänst ingår också att arbeta som ungdomslärare på Salbergas ungdomsavdelning. Du kommer att ha ett nära samarbete med personal på ungdomsavdelningen men också med annan personal som arbetar inom ungdomskonceptet. Arbetet går ut på att motivera och stötta ungdomarna i deras studier samt att du behöver vara flexibel och hitta nya lösningar för de situationer som kan uppstå.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor. 

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

Kvalifikationer

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav
• Gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i något/några av följande ämnen: svenska, svenska som andraspråk, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, franska eller företagsekonomi.
• God förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt.
• God datorvana.

Meriterande
• Ämnesbehörighet i fler än ett av ovan nämnda ämnen. 
• Dokumenterad specialpedagogisk utbildning. 
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning från det offentliga skolväsendet/sfi.
• Erfarenhet av att undervisa på distans.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2018-12-17
Referensnummer: A831659
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Joachim Cederholm
Rektor Region Mitt
076-516 62 29

Fackliga företrädare

Olof Carlstein 
SEKO
077-22 80 800

Ulrika Wahlbäck
OFR-s/ST
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare till Lärcentrum Anstalten Salberga

Kriminalvården