skoljobb.se

Lärare till Lärcentrum Häkte Malmö och Helsingborg

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2019-04-25

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum Häkte Malmö och Helsingborg

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. 

Häktet Malmö är ett av Kriminalvårdens säkerhetshäkten och tar framförallt emot häktade med restriktioner. Häktet ligger i Polishuset i Malmö och har 117 platser. Häktet Helsingborg har 120 platser och tar emot både häktade med och utan restriktioner. Häktet har en filial på anstalten Helsingborg. Båda häktena har ungdomsavdelningar som arbetar särskilt med att bryta isoleringen för ungdomar upp till 21- års ålder. Dessa ungdomar erbjuds pedagogisk handledning enligt hemskolans utbildning alternativt kommunal vuxenutbildning på grundläggande och gymnasial nivå genom vuxenutbildningen inom Kriminalvården. 

Läs mer på vår hemsida www.kriminalvarden.se

Arbetsbeskrivning

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare. 

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalt eller häkte och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum eller på hemskola. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med annan personal på den lokala anstalten eller häktet.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de lokala verksamheter som kan ingå i klientens sysselsättning och påverkas av anstaltens eller häktets och myndighetens säkerhetsvillkor. 

Modellen med lärare på varje anstalt och vissa häkten säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter eller häkten och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. 

Ledorden för vuxenutbildningen inom Kriminalvården är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

Kvalifikationer

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att bygga relationer, möta studerande där de är, identifiera studerandes behov, motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

Du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Krav
• Gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i ett eller flera av följande ämnen: ekonomiska ämnen engelska, matematik, naturkunskap, svenska som andraspråk eller lärarexamen och behörighet för utbildning i svenska för invandrare. 
• God förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt.
• God datorvana. 

Meriterande
• Ämnesbehörighet i fler än ett av ovan nämnda ämnen. 
• Dokumenterad specialpedagogisk utbildning. 
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning.
• Erfarenhet av att undervisa på distans.
• Erfarenhet av arbete inom gymnasieskolans introduktionsprogram.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-20
Referensnummer: A838487
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön 
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid

Kontakt

Kontaktperson

Irene Sehlin
Rektor, Region Syd
011-496 35 81

Fackliga företrädare

Olof Carlstein 
SEKO
077-22 80 800

Ulf Grahn
Saco-S
077-22 80 800

Anna Klintrup
OFR-s/ST
040-69 269 24

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning. Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare till Lärcentrum Häkte Malmö och Helsingborg

Kriminalvården