skoljobb.se

Lärare till Lärcentrum Häkten i region Stockholm

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum Häkten i region Stockholm

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för anstalter, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Lärcentrum är en nationell organisation för vuxenutbildning för Kriminalvårdens klienter. Vid varje anstalt och vissa häkten finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå liksom i utbildning i svenska för invandrare.

Tjänsten är placerad i Stockholms region, på tre olika häkten. Dessa är Sollentuna, Kronoberg och Huddinge, vilka alla är säkerhetshäkten. Häktet Sollentuna har 240 platser, Kronoberg 274 platser och Huddinge 137 platser. Häktena har restriktionsavdelningar, normalavdelningar och gemensamhetsavdelningar.

Arbetsbeskrivning

Kriminalvårdens vuxenutbildning bedrivs genom Lärcentrum i tre funktioner: som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare och med personal på den lokala anstalten. I tjänsten ingår undervisning och handledning på Häktena Kronoberg, Huddinge och Sollentuna.

Studierna inom Kriminalvårdens häktesverksamhet är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov.

I de fallen då utbildningen är kopplad till ungdomar med pågående utbildning innan häktning, är läraren på häktet länken mellan eleven och skolan. Detta i syfte att motivera till studier och upprätta individuella studieplaner i samråd med Studie- och yrkesvägledare, för att de unga ska påbörja studier eller fortsätta redan pågående utbildning.

Ledorden för Kriminalvårdens vuxenutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet.

 

Kvalifikationer

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, varför god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Krav
• Gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i ett eller flera av följande ämnen: samhällskunskap, ekonomi, matematik, svenska som andraspråk, moderna språk (spanska, franska eller tyska).
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift.

Meriterande
• Specialpedagogisk utbildning.
• Erfarenhet av kommunal vuxenutbildning/sfi från det offentliga skolväsendet.
• Erfarenhet av att undervisa på distans.
• Relevanta språkkunskaper.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-11-21
Referensnummer: A912632

Dela detta jobb

Lärare till Lärcentrum Häkten i region Stockholm

Kriminalvården