skoljobb.se

Lärare till Lärcentrum VO Vänersborg - Brinkeberg och Östragård

Företag Kriminalvården
Regioner
Utgår

2019-05-12

Ansök nu

Lärare till Lärcentrum VO Vänersborg - Brinkeberg och Östragård

Arbetsplatsbeskrivning

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. 

VO Vänersborg består av Anstalten Brinkeberg, Anstalten Östragård och Häktet Uddevalla. Brinkeberg har 106 platser i säkerhetsklass 2, Östragård har 110 platser i säkerhetsklass 3 och Häktet Uddevalla har 44 platser. På anstalterna finns, utöver vuxenutbildning på grundläggande och gymnasialnivå, svenska för invandrare, behandlingsprogram samt arbetsdrift.

Arbetsbeskrivning

Vuxenutbildningen inom Kriminalvården är nationellt organiserad. Vid varje anstalt finns ett lärcentrum där utbildning bedrivs enligt Förordning om vuxenutbildning (2011:1108). Anställda, behöriga lärare undervisar på grundläggande och gymnasial nivå, inklusive utbildning i svenska för invandrare.

Som lärare inom Kriminalvården är du placerad på anstalten och arbetar i tre funktioner; som ämneslärare för lokala studerande, som ämneslärare för studerande på distans, samt som pedagogisk handledare lokalt för dem som har sin ämneslärare på annat lärcentrum. Detta gör att du i ditt uppdrag har kontinuerlig kontakt med och samarbetar med lärare över hela landet, med rektorer, studie- och yrkesvägledare, liksom med personalen på anstalterna.

Studierna är individbaserade enligt individuella studieplaner. Antagning sker varje vecka och det gör att kurser startar kontinuerligt efter den enskildes behov. Utbildning är en av de insatser som kan ingå i klientens plan. All verksamhet påverkas av anstaltens och myndighetens säkerhetsvillkor.

Modellen med lärare på varje anstalt säkrar kontinuiteten för klienterna när de flyttar mellan olika anstalter och gör utbildningen tillgänglig över hela landet. Ledorden för Kriminalvårdens vuxentutbildning är kvalitet, likvärdighet, kontinuitet och rättssäkerhet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har gymnasielärarexamen och legitimation med ämnesbehörighet i svenska som andraspråk, matematik, spanska eller ekonomiska ämnen, eller lärarexamen och behörighet för svenska för invandrare. Det är meriterande om du har behörighet i något eller några av dessa ämnen. Utöver ämnesbehörighet är det meriterande om du har dokumenterad specialpedagogisk utbildning. Det är även meriterande om du har erfarenhet av kommunal vuxenutbildning/sfi från det offentliga skolväsendet, samt erfarenhet av att undervisa på distans.

I din roll som lärare är du en skicklig pedagog med vilja och förmåga att motivera, entusiasmera och leda studerande att nå sina mål. Du är tydlig och engagerad i ditt arbete och har god förmåga att skapa struktur och systematik. Du behöver samtidigt vara flexibel och lösningsinriktad för att tillgodose olika lärandebehov, samt ha förståelse för det sammanhang undervisningen äger rum i, till exempel med strikta säkerhetsvillkor.

Eftersom arbetet bedrivs både självständigt och i nära samarbete med kolleger, är god samarbets- och initiativförmåga är viktiga egenskaper liksom att du kan arbeta självständigt. Du har god förmåga att informera och kommunicera, muntligt såväl som skriftligt, och du har god datorvana. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Snarast efter överenskommelse.
Provanställning kan tillämpas.

Ansökan

Ansök senast: 2019-05-12
Referensnummer: A867410
Du är välkommen att söka:

Lön

Löneform: Månadslön

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Arbetstid: Dagtid måndag - fredag.

Kontakt

Kontaktperson

Annika Ekelund
Rektor i Region Väst
011-4963379

Anders Fagerlund
Expert
0733485208
anders.fagerlund@kriminalvarden.se

Fackliga företrädare

Olof Carlstein
SEKO
072-5625150
Olof.Carlstein@kriminalvarden.se

Lars Jonsson
SACO
077-228 08 00

Urban Karlsson
OFR
0521-74 25 82

Övrigt

Registerkontroll kommer att föregå beslut om anställning. 
Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid. 

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald. 

Ansökan lämnas endast via länk i denna annons eller www.offentligajobb.se. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post. 
Supporttelefon för sökande: 0771-693 693 

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare till Lärcentrum VO Vänersborg - Brinkeberg och Östragård

Kriminalvården