skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna. Därför ska alla våra lärare:

Ta ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov.
Ha höga förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.
Fånga och stimulera elevernas nyfikenhet, intresse och lärande.
Ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.
Arbetsplatsbeskrivning

På Mariaskolan arbetar varje dag ca 870 elever och ett hundratal personal i en anrik skolbyggnad. Vi är en treparallellig grundskola, från förskoleklass till åk 9 med integrerad fritidsverksamhet i åk F-2.

Vårt arbete med att stötta alla elevers kunskapsutveckling är en process i ständig utveckling. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetens, Vi strävar efter att vara ett team och arbetar med och för varandra Vår värdegrund tar avstamp i vårt uppdrag i läroplanen. Alla ska bemötas med respekt och känna trygghet, arbetsglädje och framtidstro i vår skola.

Vår personal trivs i skolan och det innebär att det finns kompetens, nyfikenhet och samarbetsglädje i personalgruppen.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som med engagemang och kompetens vill leda lärandet för våra nyfikna elever i blivande åk 1. Du ingår i ett årskursparallellt arbetslag, är ansvarig mentor för en av arbetslagets tre klasser och samverkar med lärare och fritidspedagoger kopplade till arbetslaget. Du undervisar din klass i alla teoretiska ämnen men kan också, om arbetslaget gemensamt beslutar det, ha huvudansvaret för något ämne och även undervisa arbetslagets alla klasser i det ämnet. Du har en regelbunden kontakt med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad lärare, behörig att undervisa i åk 1-3 (gärna åk F-3).
Meriterande är om du tidigare har jobbat i samverkan med fritidspedagoger i team.
Att med hög kvalitet och med utgångspunkt i styrdokument och forskning planera, genomföra, utvärdera, följa upp och utveckla undervisningen utifrån elevers behov och intressen är en självklarhet för dig.
Du använder digitala verktyg i den dagliga verksamheten och för att utveckla undervisningen.
Genom ett tydligt, tryggt och relationellt ledarskap skapar du en lärmiljö där elever trivs, utvecklas och känner sig delaktiga.
Du har en god kännedom om funktionsvariationer inom NPF och konstruktiva tankar om hur du möter elever med svårigheter.
Du är ansvarskännande och har förmågan att planera, prioritera och variera ditt arbete utifrån elevernas och verksamhetens behov.
Du värdesätter samarbete med kollegor och bygger därigenom din egen och er gemensamma kompetens och utveckling. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och är samtidigt öppen för andras tankar och idéer.
Du har en trygg och tillitsfull samverkan med vårdnadshavare.
Du är väl förtrogen med och lever upp till de yrkesetiska principerna för lärare samt har förmågan att verka för demokratiska värderingar och utgår från att alla elever är lika värda.
Du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift.
Du som är nyexaminerad lärare har rätt till en mentor under ditt första år, introduktionsperioden. 
Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling för utveckling av och stöd i undervisningen. Som lärare i Stockholms stads skolor har du även möjlighet till såväl handledning som coachning, och vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat.
Läs mer på www.pedagogstockholm.se

I Stockholms stad finns drygt 140 grundskolor och knappt 30 gymnasieskolor med olika inriktningar. Hos oss hittar du nya utmaningar utan att behöva byta arbetsgivare. Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/2163

Kontakt    
Ildico Hellman, 0761240752
Facklig företrädare    
Susanna Nelsson, 08-508 407 50
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Dela detta jobb