skoljobb.se

Lärare till SFI

Företag Forshaga Kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-07-31

Ansök nu

Lärare till SFI

Forshaga kommun har tillsammans med de kommunala bolagen drygt 900 anställda. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa en bra plats att bo, leva och verka på. Visionen, Forshaga barnkommun, lyfter ett framtidsperspektiv där vi bygger ett samhälle för nuvarande och kommande generationer. Vi sätter fokus på ett välkomnande förhållningssätt och att göra skillnad för våra invånare, varje dag!

Förvaltningen Lärande och arbete ansvarar för vuxenutbildning, IFO socialtjänst, integration och samordnar arbetsmarknadsåtgärder.

Förvaltningens uppdrag är att erbjuda vägledning, utbildning och ge förutsättningar till ett tryggt och självständigt liv.

Beskrivning
SFI är en del av vuxenutbildningen, som arbetar med att förmedla kunskaper och stödja elever så att de kan arbeta och verka i samhället. Utbildningen syftar också till att möjliggöra fortsatta studier. Inom utbildningen förmedlas kunskaper som utgör den gemensamma referensramen i samhället och som utgår från de grundläggande demokratiska värderingarna och de mänskliga rättigheterna.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i ett arbetslag om fyra lärare, där din huvudsakliga arbetsuppgift är att undervisa i svenska för invandrare. Uppdraget innebär samarbete med andra kollegor i vuxenutbildningen, studie- och yrkesvägledaren samt andra berörda aktörer.

En viktig del av uppdraget är att stötta eleverna, så att de når målet med utbildningen. 

Vi strävar efter att skapa en flexibel undervisning utifrån elevers behov och förutsättningar, varvid kvällsundervisning kan bli aktuellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Arbetet kräver ett stort mått av samarbetsförmåga. Det är viktigt att du är flexibel och trivs med att hålla undervisning på olika nivåer. Struktur och förmåga att planera är viktiga egenskaper för att fullgöra uppdraget.

Vi förutsätter att du trivs i en mångkulturell miljö och ser de möjligheter som finns i olikheterna. Du har respekt för allas olika förutsättningar och färdigheter, vilket återspeglas i ditt bemötande och förhållningssätt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en semestertjänst under perioden 2018-08-06 t o m 2019-02-06.

Vänta in med att skicka in din ansökan. Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas under annonseringstiden.

Välkommen med din ansökan!
Vi vill att du skickar din ansökan via vårt rekryteringsverktyg på vår hemsida. Om du av något skäl inte kan söka så (t ex skyddad identitet), vänligen ta kontakt med annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Vi undanber oss samtal från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Dela detta jobb

Lärare till SFI

Forshaga Kommun