skoljobb.se

Lärare till Välkomsten, mottagningsenhet för nyanlända barn och elever

Företag Härryda kommun
Regioner
Utgår

2018-12-13

Ansök nu

Lärare till Välkomsten, mottagningsenhet för nyanlända barn och elever

Välkommen till Härryda kommun, en arbetsplats där vi tror att olikheter berikar oss och höjer kvalitén. Vi är en serviceorganisation med myndighetsansvar och letar efter dig som vill vara delaktig, är engagerad och tar eget ansvar. Vi levererar service med hög kompetens och kvalitet i en kommun som rymmer många spännande projekt och goda kollegor. Härryda kommun ligger mellan Göteborg och Borås med Landvetter flygplats mitt i kommunen.

ARBETSUPPGIFTER
Välkomsten är Härryda kommuns mottagningsenhet för nyanlända barn och elever och en del av enheten Centrum för flerspråkigt lärande. Välkomsten tar emot cirka 50 nyanlända grundskoleelever per år, ansvarar för att kartlägga eleverna enligt Skolverkets obligatoriska kartläggningsmaterial steg 1 och 2 samt bedriver undervisning på grundskolenivå. Eleverna slussas efter hand in i ordinarie skola utifrån en individuell studieplan.

I nuläget undervisar vi eleverna åldersintegrerat. Vi arbetar systematiskt med att utveckla vår relationskompetens, både i personalgruppen och hos våra elever. Processen är öppen, flexibel och utvärderingsbar och innebär att tillsammans med eleverna utveckla metoder för att stärka vår förmåga att balansera mellan aktivitet, fokus och vila. Vi arbetar även aktivt med att utveckla ett empatiskt förhållningssätt som vi vill ska genomsyra hela vår verksamhet. Vi är övertygade om att arbetet i förlängningen kommer att utveckla vår förståelse för det egna lärandet och oss själva.

I takt med att vår verksamhet utökas, behöver vi anställa ytterligare en lärare. Vi söker en grundskollärare med bred kompetens vilket skulle kunna vara behörighet i NO, SO, SVA, engelska, praktisk-estetiska ämnen eller en kombination av dessa.

Uppdraget är att undervisa nyanlända elever, både enskilt och tillsammans med andra pedagoger och att aktivt delta i vårt utvecklingsarbete.

KVALIFIKATIONER
Du som söker
• är legitimerad/behörig grundskollärare
• har erfarenhet av undervisning och mottagande av flerspråkiga och/eller nyanlända elever, kunskap om andraspråksundervisning och ett språkinriktat arbetssätt
• gör eleven delaktig i planeringen och utvecklar elevens förmåga att lära, självständigt likväl som tillsammans med andra
• ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt för att skapa ny och fördjupad kunskap
• har digital kompetens inklusive kunskap om digitala verktyg för elever
• är trygg och stabil i din yrkesroll, har en god självinsikt och arbetar självständigt
• har en god samarbetsförmåga och lyssnar och kommunicerar med andra på ett lyhört och smidigt sätt
• är flexibel utifrån verksamhetens behov och tar din del av ansvaret för denna
• har en stark egen drivkraft för att utveckla och förbättra verksamheten utifrån ett systematiskt kvalitetsarbete

Har du kunskap om traumamedveten omsorg och/eller är flerspråkig är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid behörighet, personlig lämplighet och dina förutsättningar för ett gott samarbete med verksamhetens elever, vårdnadshavare, personal och mottagande grundskolor.

ÖVRIGT
Tjänsten är en semestertjänst.

Vi påbörjar rekryteringsarbetet efter hand som ansökningarna kommer in.

Vi ser gärna att du söker tjänsten via Offentliga jobb. Om du önskar skicka din ansökan med brev tar vi emot den på adress:
Härryda kommun, Personalfunktionen, 435 80 Mölnlycke
Kom ihåg att ange referensnumret på den tjänst du söker.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. Härryda kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Lärare till Välkomsten, mottagningsenhet för nyanlända barn och elever

Härryda kommun