skoljobb.se

Lärare trä- och metallslöjd

Regioner
Utgår

2018-08-22

Ansök nu

Lärare trä- och metallslöjd

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Nu söker vi en slöjdlärare till Olovslund/Nockebyhovs skolor. Vi välkomnar dig att söka en tjänst i en skola med en stabil och välfungerande organisation där du har möjlighet att utvecklas som pedagog.

Våra båda skolor ligger i naturskönt i Bromma. Nockebyhovsskolan är vår lilla annexskola som ligger intill Judarskogen och nära Mälaren. Det är en enparallellig F-3-skola med ca 100 elever. Olovslundsskolan, som är vår huvudskola med drygt 500 elever är en treparallellig F-6-skola. På skolan finns också en grundsärskoleklass.

De fina utemiljöerna runt våra skolor lockar till utomhuspedagogik. Det är något vi tror gör våra elever friskare, gladare och piggare.

Klasslärarna har ett tätt samarbete där man tillsammans lägger ramarna för undervisningen- bland annat genom att göra gemensamma pedagogiska planeringar, matriser, upplägg för teman, bedömningsunderlag och upplägg för utvecklingssamtal.

Våra elever uppnår mycket goda resultat. Något som vi ser som ett kvitto på pedagogernas fina arbete med eleverna. Vi har under flera år legat i topp i Stockholm stad när det gäller elevernas måluppfyllelse men också när det gäller studiero, trygghet och trivsel.

Läroplanen och omvärlden ställer nya krav när det gäller lärande i en digitaliserad omvärld. Under kommande läsår fullföljer vi vår satsning mot att samtliga elever har en egen digital enhet. 

Forskning visar tydligt att det finns ett samband mellan rörelse, fysisk aktivitet och lärande. Därför är daglig rörelse en viktig bas i våra skolor från förskoleklass och upp till årskurs sex. Vi arbetar med rörelse utomhus i samband med fritidsaktivitet och raster, men också inomhus i form av kortare smarta pauser. I åk 4-6 har eleverna inlagda PULS-pass i schemat utöver ordinarie idrottsundervisning.

I verksamhetsplanen för 2018 har vi prioriterat följande områden för utveckling:

-Utveckling av skolans elevhälsoarbete så att det präglas av ett förebyggande och främjande arbetsätt

- Utveckla arbetet med digitalisering så att vi kan möta framtida krav och stödja lärande i en digitaliserad värld

- utveckla fritidshemmets och förskoleklassernas verksamhet och arbeta mot en hög och likvärdig kvalitet 

För mer information se vår hemsida: http://olovslundnockebyhovsskolor.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning

Vi söker en lärare i trä- och metallslöjd för undervisning i årskurs 3-6.

Du har en god förmåga att planera, genomföra undervisning och följa upp elevernas utveckling mot målen. Du kommer att ingå i ett av skolans årskursvisa arbetslag och där arbetar du tillsammans med dina kollegor för att utveckla verksamheten. Du arbetar också nära din ämneskollega i textilslöjd, för att skapa en helhet och samsyn i ämnet.

Mentorskap tillsammans med en huvudansvarig klasslärare kan ingå i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i slöjd för de aktuella årskurserna. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personlig egenskaper.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper. Du bidrar till våra elevers utveckling genom samspel och i dialog med andra. Du kan göra individuella anpassningar för eleverna utifrån de behov du möter.  

Övrigt

Behov av tillsättning av denna tjänst är under förutsättning att inget oförutsägbart inträffar.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    13/8 2018 eller efter överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Bromma
Referensnummer    2018/5159

Kontakt    
Elisabeth Smeds, 0850807553

Sista ansökningsdag    2018-08-22

Dela detta jobb

Lärare trä- och metallslöjd

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen