skoljobb.se

Lärare Trä- och metallslöjd åk 7-9 Sollentuna kommun

Regioner
Utgår

2019-05-21

Ansök nu

Lärare Trä- och metallslöjd åk 7-9 Sollentuna kommun

I Sollentuna kommun jobbar vi mot ett gemensamt och tydligt mål - Sveriges bästa skola.

Vi utvecklar våra undervisningsmetoder och vi delar med oss av vår kunskap.

Sollentuna kommun är en av landets bästa skolkommuner. Våra elever når mycket goda resultat och vi arbetar målmedvetet med att utveckla skolan. Vi har en utbildningsstrategi som säger att alla elever ska ha godkänt i alla ämnen, att Sollentuna ska ha landets högsta meritvärden och att alla elever ska känna sig trygga i skolan. Vägen dit, till Sveriges bästa skola, kallar vi för Skolresan.

Nu söker vi Dig, behörig trä och metallslöjdslärare som vill arbeta med åk 7-9 och vara mentor i en blivande åk 7 tillsammans med en erfaren kollega.

Edsbergsskolan är en grundskola för elever i åk 7-9. Vi har även elever som tillhör grundsärskolan. Vi har ca 450 elever och ca 70 medarbetare fördelade på fyra arbetslag. Skolan har spetsutbildning i matematik, profilklasser/inriktningsklasser i engelska, idrott, NO/Ma och musik samt en förberedelseklass. Skolan ligger “mitt i byn” i Edsberg med goda kommunikationer,  men ändå nära till kultur, natur och sportfält. Vi har stora och ljusa slöjdsalar med nya symaskiner i textilslöjdsalen och smedja i träslöjdssalen.

Vi är stolta över våra elevers fina resultat och den goda stämning som råder på skolan.

Kompetenskrav

Du bör vara behörig trä och metallslöjdslärare med lärarlegitimation för att kunna anställas på en tillsvidareanställning.

 Vi söker dig söker dig som är erfaren, utbildad och legitimerad lärare i  trä- och metallslöjd. I tjänsten ingår mentorsskap i en klass som delar med en erfaren kollega. Du är väl förtrogen med skolan som organisation och är väl bekant med uppdrag och styrdokument. Vi tror att du är en kompetent och engagerad lärare med stor förmåga att möta varje elev på bästa sätt. I klassrummet är du en trygg vuxen och din undervisning är kreativ och stimulerande, samtidigt som den vilar på forskning och beprövade metoder. Du har även goda kunskaper i svenska språket både i tal- och skrift. Du är kunnig i att dokumentera elevernas utveckling och bedömer formativt. Du ser till hela processen och är bekväm med att ha pedagogiska planeringar och arbetsbeskrivningar som är tillgänliga för eleverna fysiskt såväl som digitalt.

Du har kunskap kring att stimulera eleverna till olika materialval och använder hela den bredd som finns inom slöjdämnet. Du lägger gärna upp arbetsområden kopplade till återvunnet material och tycker att det är självklart att hushålla med resurser. Du inser vikten av att hålla ordning både kring den psykosociala arbetsmiljön och gällande materail och resurser samt arbetsmiljön och tydligheten kring maskinerna som används.

Din styrka är din förmåga att skapa trygga relationer med eleverna som gör att de känner förtroende för dig. 

Inspireras du av att jobba ihop med kollegor i ämnesövergripande undervisning och ser fördelar med det kollegiala samarbetet så är Edsbergsskolan en plats där du kommer att ha möjlighet att utvecklas vidare i din yrkesroll. I Sollentuna kommun arbetar lärare och elever med Googles plattform, som bland annat består av Google Drive vilket möjliggör ett organiserat digitalt lärande mellan elever och kollegor. Alla lärare och elever har tillgång till en egen dator. Sollentuna satsar mycket på kollegiala samtal och arbetar strukturerat och systematiskt med detta inte bara inom skolorna utan också på nätverksträffar för ämneslärare i slöjdämnet, Lokala Utvecklings Centrum, som anordnas vid 5 tillfällen per läsår. Vi kommunicerar arbetsområden och bedömning till eleverna via Infomentor.

Skolan har en mycket välutrustad och fin sal för slöjd i ett separat hus. Där finns även textilslöjdssal och tekniksal.  Salen har en smedja och det finns stora möjligheter att variera sin undervisning.

Du ansvarar för slöjdsalen tillsammans med slöjdläraren som undervisar eleverna i grundsärskolan.

Anställningsomfattning:

Heltid 100%

Anställningsform:

Tillsvidareanställning alt Vistidsanställning fr.o.m. 2019-08-12

Betyg och intyg uppvisas vid eventuell intervju.

Vi rekryterar fortlöpande och ser fram emot din ansökan snarast, dock senast 2/5 2019.

All form av rekryteringshjälp undanbedes..

För frågor om tjänsten kontakta Rektor Johanna Bergström 073 - 915 23 14.

Med vänlig hälsning

Johanna Bergström

Rektor
Edsbergsskolan
Sollentuna kommun
Tfn direkt: 073-915 23 14
Mailadress: 
sed803@edu.sollentuna.se 
Adress: 
Edsbergs Torg 5
19252 Sollentuna
edsbergsskolan@edu.sollentuna.se 

www.sollentuna.se

Kontaktpersoner:
Johanna Bergström, Rektor 
mob: +46 739152314

Dela detta jobb

Lärare Trä- och metallslöjd åk 7-9 Sollentuna kommun

Sollentuna kommun