skoljobb.se

Salem är den nära kommunen. Här är det nära till beslut och påverkan, nära till rekreation i naturreservat och lokal service. Stockholm når du på 30 minuter med bil eller tåg. Vi har 16 000 invånare och närmare 1000 anställda. Vårt arbete genomsyras av värdeorden samarbete, tillgänglighet, engagemang och nytänkande.

Våra verksamheter visar ofta mycket goda resultat. Ditt arbete är viktigt och bidrar till att kommunen blir ännu mer attraktiv att bo och leva i. Vi erbjuder våra medarbetare ett brett friskvårdsutbud, en rökfri arbetstid och flexibla arbetstider där det är möjligt. Vi strävar också efter mångfald och jämställdhet.

Skogsängsskolan är en modern och mångkulturell grundskola för årskurserna F-9 med ca 560 elever. Lärmiljön på Skogsängsskolan präglas av struktur, tydlighet, trygghet och glädje. Eleverna ska känna sig sedda och lyssnade till samt ha en tilltro till sin egen förmåga att lära. Vårt mål är att alla elever på Skogsängsskolan ska få en utbildning av hög kvalité och att de ska vara behöriga till ett nationellt program på gymnasiet när de lämnar grundskolan.Vi strävar efter att öka elevernas känsla av delaktighet och engagemang. Alla som arbetar här har en gemensam elevsyn som präglas av höga förväntningar och en tro på att alla elever kan och vill lyckas. Vi tror att ett gott bemötande är en nyckel till framgång i alla möten på Skogsängsskolan och arbetar aktivt med det.

Arbetsbeskrivning
Undervisning i ämnet trä- och metallslöjd i årskurserna 3-9. I tjänsten ingår också samarbete i arbetslag med ämneslärare och speciallärare. Kontakter med vårdnadshavare samt bedömning och betygssättning med hjälp av kommunens skolportal, Schoolsoft. Mycket nära samarbete med övriga slöjdlärarkollegor är nödvändigt. Institutionsarbete d.v.s. vård av slöjdsal, maskiner och övrig utrustning samt ansvar för arbetsmiljön i salen.

 

Kvalifikationer
Grundskollärarlegitimation med behörighet att undervisa i ämnet trä- och metallslöjd i grundskola.
Erfarenhet av undervisning.

Vi söker dig som:

  • Tar initiativ, sätter igång aktiviteter och uppnår resultat.
  • Har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Anpassar sättet att förmedla sitt budskap till mottagaren.
  • Ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår sin roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.
  • Arbetar bra med andra människor. Relaterar sig till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
  • Kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

 

Anställningsvillkor
Tillsvidare
Heltid
Tillträde: 2020-08-10
Sista ansökningsdatum: 2020-04-13

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Salems kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Det är dessutom viktigt att Du fyller i din ansökan noggrant då dina meriter kommer att viktas mot andra sökande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Salems kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Per Nelson

Biträdande rektor

070-6233043

per.nelson@salem.se

Lärare Trä- och metallslöjd till Skogsängsskolan

Ansök nu

Dela detta jobb