skoljobb.se

Lärare tyska

Regioner
Utgår

2019-05-15

Ansök nu

Lärare tyska

Runbacka skolor är en F-9 skola med tillhörande förskola och kommungemensam särskild undervisningsgrupp belägen i Viby, Sollentuna. På skolan går det sammanlagt ca 570 elever. Skolan har de senaste åren utvecklat det pedagogiska arbetet med digital teknik och tar idag kontinuerligt emot studiebesök från olika kommuner i Sverige samt från andra länder, som vill titta på skolans undervisning. Vi har höga förväntningar på våra elever som på olika sätt utmanas i sin kunskapsutveckling. Förutom digital kompetens, lägger vi stor vikt vid idrott och hälsa samt språklig utveckling och moderna språk. Runbacka skolor ligger mycket högt i meritvärde för år 9 tack vare drivna pedagoger och ambitiösa elever.

Skolan är Olweuscertifierad vilket innebär ett strukturerat och kontinuerligt förebyggande mobbningsarbete i alla skolans verksamheter från förskolan till åk 9. Olweusresultaten visar också att skolan har väldigt låg andel elever som är mobbade. På skolan har vi ett stort elevhälsoteam som inkluderar specialpedagoger, kurator, skolsköterska, skolpsykolog, hela ledningsgruppen samt ett samarbete med Sollentuna kommuns Skol- och familjeteam. Elevhälsoteamet arbetar strukturerat och systematiskt med fokus på att fånga upp elever med behov av extra anpassningar eller särskilt stöd. Genom att arbeta förebyggande lyckas vi bra med att ge alla elever möjlighet att utvecklas till sin fulla potential.

Vi söker nu en lärare i tyska, med svensk lärarlegitimation, för undervisning i år 5-9 på skolan. Anställningen är på 50% där två heldagar är fasta (tisdag och torsdag), men där halv dag kan läggas ut efter önskemål. I årskurs 4 och 5 har vi “prova på”-språk där alla elever får testa de olika språken som erbjuds och till år 6 väljer de sedan språk. Mentorskap ingår inte i tjänsten.

Du är flexibel, utvecklingsinriktad, lösningsfokuserad och kreativ i arbetssätt och ideer. Du tar för dig och vill arbeta med ett varierat arbetssätt där det digitala kommer in som en naturlig del och är väl insatt i de styrdokument vi har. Du skapar goda relationer med elever och kollegor, har lätt att samarbeta med andra och strävar efter att arbeta ämnesövergripande. Du kommer att jobba i ett arbetslag fyllt av glada, positiva kollegor som hjälper och stöttar varandra för att alla ska trivas på jobbet och bidrar själv positivt till detta. På skolan jobbar du också tätt ihop med de andra språklärarna där ni tillsammans driver undervisningen i moderna språk framåt.

På vår skola tillämpar vi helst 40+ 5 avtal för att kunna samplanera så mycket som möjligt med andra pedagoger. Ändring från 35+10 har skett utan påverkan på undervisnigstiden.

Tillträde sker måndag 12/8. Observera att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista datumet. Intervjuer sker fortlöpande från v 18 så välkommen med din ansökan redan idag.

Välkommen med din ansökan!

Försäljare från annonssajter och förmedlingar undanbedes

Kontaktpersoner:
Johan Eriksson, biträdande rektor 
tfn: +46 86261603 
mob: +46 706445830

Dela detta jobb

Lärare tyska

Sollentuna kommun