skoljobb.se

Lärare tyska, årskurs 6-9

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Lärare tyska, årskurs 6-9

Inom Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Utbildnings- och arbetslivsförvaltningens 2200 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Södervärnskolan är en grundskola med verksamhet för elever i årskurs 4-9. Skolan har i dagsläget 570 elever, varav 145 i årskurs 4-6 samt 425 i årskurs 7-9. Det finns även fritidshem på skolan. Upptagningsområdet är södra Visby samt Eskelhem, Västerhejde, Träkumla och Stenkumla.

En förutsättning för elevernas lärande är att lärarna kan peka ut nästa steg i utvecklingsprocessen. Detta ger eleverna möjlighet till en målbild att sträva mot och de ska veta på vilket sätt de ska ta sig dit. Eleverna ska lämna skolan som kunskapssökande och kritiskt granskande individer med gott självförtroende, humanistiska värderingar och engagemang.

Skolan ligger långt framme vad gäller digitala lärandeverktyg där eleverna har sin egen iPad att arbeta med.

Vill du se vad som händer på Södervärnskolan i vardagen? Följ Södervärnskolan på Instagram eller bloggen https://sodervarnskolanbloggar.wordpress.com

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är lärare i tyska till vårt fantastiska kollegium på Södervärnskolan och som vill vara med på en utvecklande resa tillsammans med oss!

Du kommer att undervisa i årskurserna 6-9. Tjänsten är en tillsvidare anställning. Tjänsten är på 80% men kan i dialog och med eventuella andra ämnesbehörigheter utökas till 100%.

I uppdraget ingår förutom att planera, genomföra och följa upp undervisning utifrån elevernas förutsättningar också att dokumentera elevernas lärprocess och tillsammans med övriga lärare bidra till utveckling både i arbetsteam och på skolan. Du kommer att ingå i ett arbetsteam där ni tillsammans ansvarar för elevernas kunskapsmässiga och sociala utveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare med behörighet i tyska. Ytterligare ämnesbehörighet är meriterande.

Du är trygg i din lärarroll, en tydlig ledare och väl förtrogen med skolans styrdokument. Du har förmågan att möta eleverna individuellt och sprida en positiv studieatmosfär i din undervisning.

Du kan skapa förtroendefulla relationer med elever och föräldrar, arbeta självständigt och ha ett gott ledarskap i och utanför klassrummet. Du fångar och stimulerar elevernas nyfikenhet, intresse och lärande samt har höga och positiva förväntningar på eleverna och deras förmåga att utvecklas.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland
Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt
Cecilia Tofftén
TF rektor
070-0832775

Dela detta jobb

Lärare tyska, årskurs 6-9

Region Gotland