skoljobb.se

Lärare, vuxenutbildning

Företag Karlskoga kommun
Regioner
Utgår

2019-05-19

Ansök nu

Lärare, vuxenutbildning

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande.

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga. Kommunen tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Karlskoga och Degerfors kommuner har en gemensam gymnasieförvaltning för både ungdoms- och vuxenutbildningar. Vuxnas lärande omfattar både kommunal vuxenutbildning på grund- och gymnasienivå, vård- och omsorgsutbildning, svenska för invandrare samt Lärcentrum. Vi samarbetar med universiteten i både Karlstad och Örebro, framför allt när det gäller deras lärarutbildningar och lärarstuderande är ett vardagligt inslag i skolverksamheten.
Vuxnas lärande – en satsning på framtiden!

ARBETSUPPGIFTER
Är du nyfiken, framåt och stimuleras av ett föränderligt läraruppdrag så ska du söka till oss på Vuxnas lärande. Du kommer att undervisa elever som står långt från arbetsmarknadens förfogande där din förmåga att möta den andre och att skapa relationer är viktiga faktorer. Kurserna bedrivs inom ramen för orienteringskurser där innehållet varierar utifrån elevgruppens behov. Några exempel är digitalisering, arbetsliv i Sverige, studieteknik eller förberedande kurser på grundläggande nivå. Samarbete med näringslivet och anordnande av praktikplatser kan förekomma.
Du är lösningsfokuserad och stimuleras av en föränderlig miljö där du själv bär ett stort ansvar för såväl framtagande av material som uppföljning av resultat. Du har lätt för att ställa om utifrån förändrade förutsättningar med målsättningen att våra elever ska få en meningsfull skoldag. Du ingår i ett arbetslag men uppdraget kräver samtidigt att du har förmågan att arbeta självständigt med ett utforskande förhållningssätt. Fokus är att utbildningen ska leda den studerande närmare arbetsmarknaden eller högre studier. I tjänsten kan undervisning på SFI eller Svenska som andraspråk på grundläggande nivå förekomma.

Anställningen är en semesteranställning med 38,5 tim/vecka som heltidsmått.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med lärarlegitimation och behörighet inom svenska som andraspråk. Vi ser att du är en person som arbetar självständigt, har en god social förmåga samt att du är ansvarstagande och engagerad. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt mot både elever, kollegor och externa samarbetspartners.

Vi lägger stor vikt personlig lämplighet. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet om yrkesinriktade utbildningar i kombination med sfi/svenska som andraspråk.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Lärare, vuxenutbildning

Karlskoga kommun