skoljobb.se

Lärare yrkesintroduktion Barn-och fritid

Företag Haninge kommun
Regioner
Utgår

2023-03-24

Ansök nu

Lärare yrkesintroduktion Barn-och fritid

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Beskrivning
Riksäpplet är en gymnasieskola vackert belägen vid Rudans friluftsområde. Den ligger i direkt anslutning till pendeltågsstation Handen. På Riksäpplet finns från och med i hösten 2021 Haninges introduktionsprogram samlade; språkintroduktion, individuellt alternativ och yrkesintroduktion. Vi har även en gymnasiesärskola med ett trettiotal elever fördelade på nationella och individuella program. Totalt har vi runt 350 elever inskrivna på våra utbildningar.
 

Arbetsuppgifter
På Riksäpplet använder vi Skolverkets nationella yrkespaket med kurser från Barn-och fritidsprogrammet, inriktning barnskötare. Aktuella kurser för denna tjänst är Specialpedagogik 1 100p samt Etnicitet-och kulturmöten 100 p. Yrkespaketen innehåller kurser på gymnasial nivå som underlag för timplanerna där  målet är att göra eleverna anställningsbara efter avslutade studier.  Vi startade denna utbildning förra läsåret, 21/22, och behöver nu förstärka med ytterligare en lärare på rund av omorganisation.

Denna tjänst är på 50% under resterade del av vårterminen och fr o m höstterminen 2023 kommer den att vara 100%. I tjänsten ingår förutom ovanstående specificerade kurser även mentorskap samt bastimmar som är en form av studiehjälp för våra elever i olika ämnen utifrån de individuella behov eleverna har. 

 

Kvalifikationer
Du kommer arbeta i ett arbetslag som arbetar tätt tillsammans för att öka elevernas måluppfyllelse. Du behöver därför vara flexibel och samarbetsvillig där elevens behov alltid står i centrum. Arbetet ställer också stora krav på din förmåga att skapa en förtroendefull relation till eleverna. Helst ser vi att du har erfarenhet av att arbeta med ungdomar som har behov av olika anpassningar.
 

Villkor
Tillsvidareanställning med månadslön efter överenskommelse. Tillträde snarast.
 

OM TJÄNSTEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-03-01

Löneform: månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 50%

Ort: Haninge

Län: Stockholms län

Land: Sverige

Referensnummer:
2023/96

Publicerat: 2023-02-06

Sista ansökningsdag:
2023-03-24

Dela detta jobb

Lärare yrkesintroduktion Barn-och fritid

Haninge kommun