skoljobb.se

Lärarvikarie Sjöängsskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-28

Ansök nu

Lärarvikarie Sjöängsskolan

 

 

Arbetsplatsbeskrivning

Sjöängsskolan är belägen invid Örby slottspark. Sjöängsskolan är en F-9 skola med ca 820 elever. Skolan nås enkelt via kommunala färdmedel (ca 5 min buss fr Gullmarsplan alt 10 m gångväg/5 min buss från Älvsjö C).


Arbetsbeskrivning

Vi har på Sjöängsskolan under några år valt att använda oss av fasta vikarier på skolan. Vi har sett att det ger stora vinster. Vikarierna blir en del av kollegiet och lär känna alla elever på skolan. För eleverna blir vikarierna inga "vikarier" utan personal på skolan vilket främjar ett positivt beteende hos eleverna när det är vikarier.

Som vikarie på Sjöängsskolan ansvarar man inte för att planera undervisningen. Planeringar får man alltid av undervisande lärare. Även eleverna får planeringen för aktuell lektion i sitt "digitala klassrum". 

Som vikarie på skolan måste man vara beredd att undervisa (genomföra ord lärares planeringar) i alla årskurser på skolan och i så många ämnen som möjligt, åtminstone alla teoretiska ämnen.
 
Kvalifikationer

Dagarna kommer att se olika ut så att det är viktigt att du är flexibel. Du möter också många människor, både barn, ungdomar och vuxna, i din roll som vikare. Social kompetens och att kunna "ta andra människor" är helt centralt för att du ska kunna klara av rollen bra. 

Högre utbildning är inget krav men meriterande. En examen från gymnasiet är ett skakrav. 

Dela detta jobb

Lärarvikarie Sjöängsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen