skoljobb.se

Lärarvikarier sökes till Stockholm Stads skolors vikariepool

Regioner
Kategorier
Utgår

2022-03-27

Ansök nu

Lärarvikarier sökes till Stockholm Stads skolors vikariepool

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Har du erfarenhet av arbete eller praktik med barn och/ eller unga, samt erfarenhet av undervisning? Då kan du söka till Stockholms stads skolors vikariepool. Som lärarvikarie i Stockholms Stads egen vikariepool får du en timavlönad behovsanställning med möjlighet att arbeta inom våra kommunala grund- och gymnasieskolor (förskoleklass, årskurs 1-3, årskurs 4-6, årskurs 7-9, grundsärskola, fritidshem samt fritidsklubb, gymnasiesärskola och gymnasieskola). Din anställning knyts till Bemanningsenheten vid utbildningsförvaltningen i Stockholms stad, vilken ansvarar för bemanning och drift av Stockholms stads skolors vikariepool.

Som vikarie i Stockholms stads skolors vikariepool lägger du själv in de dagar och tider som du kan arbeta i ett webbaserat bokningssystem. Du inte garanterad arbete, eller en viss mängd arbete, utan det styrs av skolornas behov av vikarie, samt av hur mycket du kan arbeta. Den skola som bokar in dig ansvarar för att ge dig den information du behöver för att utföra uppdraget.

Ditt nya arbete

Som timvikarie kommer du att möta elever och undervisa i olika ämnen, beroende på din utbildningsinriktning. Arbetet som lärarvikarie är omväxlande och roligt men också ansvarsfullt då du oftast är ensam vuxen i klassrummet. Din arbetslivserfarenhet, utbildning, förmågor samt färdigheter avgör vilken verksamhet samt ämnen inom grund- och gymnasieskola som du kommer att vara tillgänglig för eventuellt arbete. I samråd med dig bestämmer utbildningsförvaltningen vilka skolor eller områden du ska vara tillgänglig för. Din lön sätts efter fasta lönenivåer och beror på din tidigare erfarenhet samt om du är behörig eller obehörig lärare. Som nyanställd vikarie kommer du genomgå en introduktion innan du får börja arbeta ute på skolorna.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

  • fullständig gymnasieexamen.

  • erfarenhet av arbete eller praktik med barn och unga.

  • erfarenhet av att undervisa inom skolan.

Meriterande om du har:

  • pågående eller avslutad lärarutbildning alternativt utbildning som lärare i fritidshem eller annan akademisk utbildning.

  • goda ämneskunskaper i grundskolans undervisningsämnen.

  • god förmåga att uttrycka sig i och göra sig förstådd på svenska i tal och skrift.

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och är trygg i att hantera en klassrumssituation på egen hand. Eftersom du som lärarvikarie ersätter skolans ordinarie personal vid sjukdom, vab och ledighet ställer vi höga krav på flexibilitet, samarbetsförmåga och social kompetens då du ofta byter arbetsplats. Du har ett bra bemötande och är lyhörd och tydlig i din kommunikation gentemot elever, kollegor och vårdnadshavare. Du tar dig an arbetet på ett ansvarstagande och engagerat sätt. Din pedagogiska förmåga är hög och du kan anpassa din undervisning utifrån elevens behov.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

Vi besvarar alla ansökningar. Efter urval kommer vi att kontakta dig via mejl.

För att få arbeta inom våra skolor måste du ha ett utdrag från Polisens belastningsregister mot skolverksamhet. Vid nyanställning ska belastningsregistret inte vara äldre än tre månader från utfärdande datum. Det tar ca två veckor att få hem ett belastningsregister och är sedan giltigt i ett år.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Visstidsanställning längre än 6 månader

Anställningens omfattning

     Heltid/Deltid

Tillträde

     Efter överenskommelse

Antal lediga befattningar

     50

Sysselsättningsgrad

     25-100%

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/7650

Kontakt

  • Felicia Brinkeborn Östling, HR-konsult, vikariepoolen@edu.stockholm.se

  • Moa Larsson, HR-konsult, vikariepoolen@edu.stockholm.se

Facklig företrädare

  • Ragnar Sjölander, LR, 076-12042 302

Publicerat

     2021-12-27

Sista ansökningsdag

     2022-03-27

Dela detta jobb

Lärarvikarier sökes till Stockholm Stads skolors vikariepool

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen