skoljobb.se

Legitimerad gymnasielärare i ekonomi och juridik

Företag Kunskapsskolan
Regioner
Utgår

2023-06-22

Ansök nu

Legitimerad gymnasielärare i ekonomi och juridik

Kunskapsskolan i Sverige driver grund- och gymnasieskolor under namnen Kunskapsskolan och Kunskapsgymnasiet. Kunskapsskolans första skolor startade år 2000 och idag går det drygt 14 500 elever i de 29 grundskolorna och 7 gymnasieskolorna. 

Kunskapsgymnasiet Globen söker en legitimerad lärare på 100% med behörighet för att kunna undervisa kurserna företagsekonomi, affärsjuridik och privatjuridik

Vill du arbeta i en skola som alltid sätter elevens utveckling i fokus? Då har vi jobbet för dig!

På Kunskapsgymnasiet har vi en pedagogik där vi gör våra elever redo för livet, inte bara för nästa prov. Våra skolor kännetecknas av ett stort kunskapsfokus, men vi lägger också stor vikt vid elevernas personliga utveckling. Skolorna präglas av en skolkultur med nära relationer mellan elever och medarbetare. I en miljö där varje elev får vara sig själv och får det stöd och de utmaningar som krävs skapar vi en skola där både elever och medarbetare trivs och utvecklas.

Kunskapsgymnasiet Globen är en gymnasieskola med Ekonomiprogrammet, Naturvetenskapliga programmet, Samhällsvetenskapliga programmet samt Vård- och omsorgsprogrammet. Skolan har idag cirka 470 elever. Skolan startade 2008 och ligger i fina, fräscha lokaler med närhet till Globen och Gullmarsplan.

För att varje elev ska lyckas i skolan behövs yrkesskickliga lärare med ett stort engagemang för eleven. Vi söker därför dig som alltid arbetar aktivt för att dina elever ska nå så långt som möjligt. Förutom att vara ämneslärare är du också studiecoach åt en mindre grupp elever och du har varje vecka coachande samtal med dina elever, antingen individuellt eller i grupp. Du hjälper dem att planera och sätta mål för sina studier och ni följer upp målen tillsammans. 

På Kunskapsgymnasiet har vi ett utpräglat lagarbete. Du är aldrig ensam med utmaningar och frågeställningar. Vi hjälps åt att planera arbetet i arbetslag, programlag och ämneslag. Vi lägger stor vikt vid samarbetet mellan pedagoger och prioriterar det kollegiala lärandet. Öppenheten mellan lärare är stor och vi har ett gemensamt ansvar för våra elever. 

För att underlätta för dig i ditt arbete samt möjliggöra för dig att fokusera din tid på eleverna har vi samlat en stor del av våra läromedel på vår digitala portal Kunskapsporten. 

Kvalifikationer 
Vi söker legitimerad gymnasielärare på 100 % med behörighet för att kunna undervisa i företagsekonomi och juridik. Du ska vara väl förtrogen med läroplanen och formativ bedömning.

Meriterande kvalifikationer 
Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av undervisning och handledning eller mentorskap. Vi vill att du har lätt för att samarbeta med kollegor, elever och vårdnadshavare och är lösningsfokuserad.

Vi sätter stort värde vid ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och din handledarförmåga. Vi vill att du ska vara en stabil och trygg person som kan skapa förtroende hos eleverna.

Tjänstens utformning
Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid 

Rekryteringsprocessen 
Ansökan sker via länken nedan senast den 2023-06-22. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tillträde 2023-08-07 eller enligt överenskommelse. 

För att arbeta i skola krävs utdrag ur belastningsregistret. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Vid frågor kontakta rektor Johan Wirstedt på johan.wirstedt@kunskapsgymnasiet.se eller via telefon 073- 316 55 02.

Mer information på om oss och vår pedagogik hittar du på vår hemsida, kunskapsskolan.se / kunskapsgymnasiet.se

Besöksadress

Arenagången 23

Säljare av rekryteringstjänster gör sig icke besvär.

Kontaktperson

Johan Wirstedt

johan.wirstedt@kunskapsgymnasiet.se

Dela detta jobb

Legitimerad gymnasielärare i ekonomi och juridik

Kunskapsskolan