skoljobb.se

Legitimerad lärare för yngre åldrar sökes till Lillegårdsskolan

Företag Partille kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Legitimerad lärare för yngre åldrar sökes till Lillegårdsskolan

Om arbetsplatsen

Partille kommun har idag 38 000 invånare och är en förstad i utveckling. Det är upp till oss 2 800 anställda att leverera kvalitet och service som gör det gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Detta med grund i våra värdeord: allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Lillegårdsskolan är en skola med cirka 330 elever, från förskoleklass till och med årskurs 5. Skolan har ett strategiskt läge nära skogen som ofta används i skolans undervisning. Det är promenadavstånd till Partille centrum med Kulturum, biblioteket och Partille Makerspace, vilket utnyttjas regelbundet av elevgrupperna. Skolan arbetar utifrån ett flerlärarsystem, vilket innebär att det finns grundskollärare och fritidspedagoger i varje arbetslag. Förskoleklass är treparallellig för i år och år 1-5 är tvåparallelliga. Skolans personal har som ett av flera prioriterade mål att successivt utveckla lärmiljön med avseende på lokaler och lärstilar. Fritidshemsverksamhet finns också på skolan. Skolan deltar under läsåret 2018-2019 i Skolverkets specialpedagogiska lärarlyft. I Partille är vi stolta över att ha Sveriges viktigaste jobb där vi tillsammans skapar bästa möjliga vardag för våra medborgare. Med mod och kreativitet utvecklar vi våra verksamheter och bidrar till att Partille blir en ännu bättre plats att leva och jobba i. Välkommen att göra skillnad i människors vardag varje dag!

Arbetsuppgifter

Välkommen till vår härliga och professionella personalgrupp på Lillegårdsskolan! Vårt team på skolan består i stort sett bara av behörig personal vilket vi är mycket stolta över. 

Vi söker nu en medarbetare till åk 2. Vi erbjuder eleverna en trygg miljö med varierad och strukturerad undervisning i all vår verksamhet dvs förskoleklass, fritidshem och skola med ett aktivt arbete för att var och en skall känna sig nyfiken och utmanad. Vi skapar goda förutsättningar för lust och lärande och framtidstro bland annat med hjälp av olika digitala verktyg som datorer och ipads. Vi är en aktiv skola med planerad, organiserad rörelse varje dag. Vårt mål är 100 % måluppfyllelse för alla våra elever. 

Du kommer att ingå i åk 2 lärarnas nätverk på skolan som har gemensamma möten varje vecka, men ni har också gemensamma möten med personal på fritidshemmen och skolan. Där diskuterar vi också kvalitet utifrån våra styrdokument samt hur vi ska utveckla den pedagogiska verksamheten på skolan i stort.
Dina arbetsuppgifter kommer att bestå av pedagogiskt arbete i elevgrupp, åk 2, enligt gällande styrdokument. Du kommer att arbeta nära övrig personal på skolan där vi arbetar med ett lärande hela dagen. Du kommer framförallt att ansvara för ämnen utifrån din behörighet och samverka kring åk 2 klasserna med övriga lärare och fritidspersonal i arbetslaget med sedvanliga arbetsuppgifter i verksamheten. Du är en viktig del av laget där ni tillsammans ansvarar för verksamheten i årskursen och gemensamt arbetar för en gemensam röd tråd i er verksamhet.
Du har ett positivt förhållningssätt och arbetar för att stödja elevernas utveckling samt utvecklar elevernas sociala förmågor och kunskaper. 

Kvalifikationer

Vi söker vi dig som är utbildad och legitimerad lärare för yngre åldrar. Självklart så ska du vara en trygg och positiv förebild för våra elever. Personliga förmågor och egenskaper som vi värdesätter är god förmåga till kommunikation, självständighet i nära samarbete med kollegor och vårdnadshavare samt noggrannhet och kreativitet. Du tycker om att samarbeta med andra pedagoger för att driva verksamheten framåt. Du är ambitiös och har en stark vilja att skapa en unik verksamhet med hög kvalitet. Är du nyexaminerad erbjuder vi en mentor.

Anställningens omfattning

2019-08-05 Tjänsten kommer att tillsättas under förutsättning att ingen övertalighet uppstår.

Övrigt

Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende kön, ålder och kulturell/etnisk bakgrund. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller i pappersformat. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontakt

Fackliga företrädare

Dela detta jobb

Legitimerad lärare för yngre åldrar sökes till Lillegårdsskolan

Partille kommun