skoljobb.se

Legitimerad lärare/fritidspedagog mot fritidshem Musikgrundskolan Synkopen.

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-08

Ansök nu

Legitimerad lärare/fritidspedagog mot fritidshem Musikgrundskolan Synkopen.

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Musikgrundskolan Synkopen är skolan för alla med ett intresse för musik. Musiken ger ett positivt inlärningsklimat och en större arbetsglädje, den är vårt gemensamma modersmål och skapar samhörighet mellan eleverna i olika åldrar. De äldre eleverna tar väl hand om och stöttar de yngre och atmosfären på skolan är familjär och trygg. Vi har ca 230 elever. Här utvecklas talanger och färdigheter hos elever ifrån förskoleklass till nionde klass.

Synkopen är en grundskola med nationellt upptag. Vi ligger centralt i Helsingborg, vilket gör att vi har nära till allt som staden kan erbjuda att berika undervisningen med och en fantastisk utsikt över Kärnan parken och Öresund.

Vår skola präglas av omtanke, kollegialt lärande och elevens bästa i centrum. Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Då två av våra medarbetare väljer att sluta på grund av föräldraledighet och för flytt uppåt landet söker vi två stycken drivna och utvecklingsorienterande fritidspedagoger/lärare mot fritidshem som vill vara med och driva vårt fritidshem. Du har tidigare erfarenhet av att leda och driva ett fritidshem. Har du någon form av processledar- eller utvecklingsledarutbildning är det meriterande då du ska vara delaktig i att utveckla fritidshemmets verksamhet likaväl som att utveckla samarbetet mellan skola och fritidshem.

Förutom att vara delaktig i arbetslaget för fritidshemmet kommer man att ingå i arbetslag F-3 eller arbetslag 4-6 under skoltid med fokus på att stötta elevgrupp eller enskild elev. Tillsammans skapar vi framtidskompetenta elever i härlig gemenskap. Vi, precis som du, är trygga i vårt ledarskap, med en förmåga att etablera och utveckla goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Du kommer att vara en del av ett arbetslag som ser samarbete som en självklarhet och som tillsammans ser till att skapa en inspirerande och lärorik verksamhet både under skoldagen och under fritidstiden. Tillsammans med dina kollegor skapar ni ett fritidshem som stimulerar till bland annat återhämtning, skapande och rörelse i enlighet med målen. Ni utforskar med eleverna och stimulerar deras nyfikenhet till nya upptäckter och kunskaper med många goda skratt på vägen. Dessutom blir du en viktig del i skolans gemensamma arbete med att skapa nya och kreativa lärmiljöer för våra elever. Hos oss får du vara med och utveckla inkluderande lärmiljöer, ett formativt arbetssätt som gör eleverna delaktiga och skapar egen drivkraft.

Skolan strävar efter hållbart mående med insatser för att både personal och elever ska räcka till och orka i ett alltmer stressat tempo. Hur vi gör det och vad som passar varje enskild individ listar vi ut längs vägen tillsammans.

KVALIFIKATIONER
Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare/fritidspedagog med behörighet i fritidshem och som vill bidra till Synkopens utveckling av undervisningen med dina styrkor och din kompetens. Du kan också ha annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Vi förväntar oss att du är en person som vill och vågar ta egna initiativ. Du har vilja och ambition att ständigt utveckla verksamheten mot en inkluderande lärmiljö som fångar barnen oavsett förutsättningar och intresse.

Du är en lagspelare med positiv syn på din omgivning och ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt. IKT är en naturlig del av ditt arbete och du vill använda det för att utveckla till något nytt och bättre.

Du ser relationsbyggande som en viktig väg till framgång och du tror att alla människor kan utvecklas, både kunskapsmässigt och socialt. Sist men inte minst har du ett formativt arbetssätt och höga förväntningar på barnens förmågor.

Du är väl insatt i läroplanen för fritidshem samt att planera och genomföra arbetet därefter och vill vara med och utveckla verksamheten till att ligga i framkant för att möta morgondagens krav.

Har du musikalisk erfarenhet är det ett plus.

Du har erfarenhet av och gärna utbildning gällande NPF. Du vill vara med och utveckla vår verksamhet för att vi bättre ska möta de behov som finns på individ- och gruppnivå i verksamheten.

Varmt välkommen med din ansökan.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare. Vi tillämpar fortlöpande rekrytering.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Legitimerad lärare/fritidspedagog mot fritidshem Musikgrundskolan Synkopen.

Helsingborgs Stad