skoljobb.se

Legitimerad psykolog alternativt PTP-tjänst till Barn- och Elevhälsan

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-12-06

Ansök nu

Legitimerad psykolog alternativt PTP-tjänst till Barn- och Elevhälsan

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

I Sektor Utbildning finns en Centralt organiserad Barn- och elevhälsa och i denna är skolpsykologer, skolkuratorer, skolsköterskor, logoped, studie- och yrkesvägledare samt specialpedagoger anställda. Inom Centrala barn- och elevhälsan finns även samfinansierade verksamheter så som Skolfam, Skifo och Familjecentral.

Arbetsuppgifter:

Välkommen att arbeta hos oss inom centrala barn- och elevhälsan i Stenungsund!

Som psykolog hos oss ingår du i en grupp bestående av 5 erfarna skolpsykologer, som arbetar mot förskola, grundskola, särskola och gymnasiet. Kommunens skolpsykologer är centralt anställda med gemensam chef, men arbetar riktat mot skolornas elevhälsoteam med rektor som uppdragsgivare. Vi erbjuder en spännande och dynamisk arbetsplats med varierande och utmanande arbetsuppgifter. Fokus ligger på hälsofrämjande och förebyggande uppdrag för att skapa bästa möjliga förutsättningar för kommunens elever att nå målen i skolan och utvecklas optimalt utifrån sina egna förutsättningar. Skolpsykologens främsta uppgift är att bidra med psykologisk kompetens i elevhälsans arbete.

I uppdraget ingår att stödja rektorer och arbetslag/lärare genom psykologisk kunskap för att skapa fungerande lärmiljöer och relationer samt undanröja hinder för lärande och utveckling.

Vi söker nu en vikare alternativt en PTP till arbete inom grundskola.

Anställningsform: Vikariat med eventuell möjlighet till förlängning

Kvalifikationer:

Vi söker i första hand dig som redan är legitimerad psykolog men vi är även intresserade av dig som söker PTP-tjänst. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn och unga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att lyckas i uppdraget som psykolog i förskola/skola bör du vara nyfiken, modig, empatisk och lyhörd. Du bör vara ansvarstagande, självständig och ha god förmåga att bygga relationer.

Hos oss får du möjlighet att utvecklas tillsammans med kloka och prestigelösa psykologkollegor. Hos oss får du möjlighet att samarbeta och utvecklas tillsammans med övriga professionsgrupper inom vår barn- och elevhälsa. Hos oss erbjuds du stöd i din yrkesroll, handledning och kompetensutveckling.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform:

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Heltid / deltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelsen. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så vänta inte med att skicka in ansökan!
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2020-12-06

Arbetsgivarens referensnummer: A987672

 

Upplysningar lämnas av:

Anette Karlsson
Enhetschef
Telefon: 0303 732555
E-post: anette.karlsson@ stenungsund.se

Elisabeth Risberg
Leg psykolog, samordnare och PLA
Telefon: 0303-73 00 69
E-post: elisabeth.risberg@ stenungsund.se

Marie Lindqvist
Psykologförbundet
Telefon: 0303-73 28 80
E-post: marie.lindqvist@ stenungsund.se

Facklig(a) företrädare
De fackliga förbunden nås via kommunens växel
Telefon: 0303-73 00 00

Dela detta jobb

Legitimerad psykolog alternativt PTP-tjänst till Barn- och Elevhälsan

Stenungsunds kommun