skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Katarina Södra skola är en F-6-skola med ca 570 elever och ligger vid Nytorget på Södermalm, ca 10 minuters promenad från Skanstulls tunnelbanestation. 

Vi är en skola med höga förväntningar på både elever och personal och vi har goda studieresultat. Vi har sedan flera år tillbaka ett pågående arbete kring bedömning för lärande, värdegrund och inkluderande lärmiljöer. Detta arbete syftar till att skapa förutsättningar för att alla elever utifrån ålder och mognad, tar ett ökat ansvar för sina studier och därigenom utvecklas optimalt, både socialt och kunskapsmässigt. Vi ser hela skolan som en lärande organisation där gemensamma fortbildningar, workshops och kollegialt lärande är viktiga delar.  

Högst upp i skolan har vi ett skolbibliotek som tillsammans med lokalerna för de praktiska och estetiska ämnen bildar en kulturvåning. Vi är också stolta över vår skolmatsal, där vi serveras näringsrik mat. Vår fina skolgård inspirerar till mycket lek. Vår skola är den äldsta av östra Södermalms skolor och byggdes redan 1888!

Läs mer på www.katarinasodraskola.stockholm.se

Arbetsuppgifter

Vi söker en legitimerad lärare med behörighet för undervisning i ämnena Svenska och SO åk 4-6. Vi ser gärna att du har ytterligare ämnen in din lärarlegitimation.  

Du är en engagerad och kunnig lärare med minst fyra års erfarenhet av undervisning inom ämnena svenska och SO med dokumenterat goda resultat. Du tar ansvar för och ha insikt om elevernas resultat, vilket innebär att vara lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Du fångar och stimulerar elevernas nyfikenhet, intresse och lärande. Du ta ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen. 

Du kommer att tillhöra ett arbetslag med mycket kompetenta kollegor, där ni tillsammans driver det pedagogiska arbetet framåt. För att få chansen att arbeta på vår skola behöver du ha ett inkluderande specialpedagogiskt förhållningssätt. Det innebär att du ska ta dig an utmaningen att undervisa elever som ligger på olika kunskapsnivåer. Du behöver ha ett lågaffektivt bemötande mot våra elever för att lyckas. I ditt uppdrag ingår att planera, genomföra och utvärdera det pedagogiska arbetet utifrån skolans styrdokument. Du har förmågan att skapa goda miljöer som främjar lärandet och arbetsglädjen hos eleverna. Du hittar olika strategier för att nå varje elev och stärka eleven i sin kunskaps- och personliga utveckling. Du är tydlig i din lärarroll och har lätt för att skapa goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation är ett krav och det är meriterande om du har någon form av utbildning inom digitalisering.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.  

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 190107 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6313
Kontakt
  • Partow Khademi, 076-124 24 31
Facklig företrädare
  • Mats Sandberg, LR, 073-158 47 10
  • Annette Dahlqvist, Lärarförbundet, 076-124 24 33
Publicerat 2018-10-04
Sista ansökningsdag 2018-10-18
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Dela detta jobb