skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Lillholm/Ekholmsskolan är en F – 9 skola i Skärholmen med ca 680 elever. Skolan är belägen i ett område med blandad bebyggelse och med tillgång till mycket fina naturområden inpå knuten. Det finns stora nybyggnadsplaner för vår skola och när de blir verklighet kommer vi om 2,5 år ha en delvis nybyggd skola med fantastiska lokaler.

Vi är en skola som tar emot många elever från jordens alla hörn och har så gjort i många år. Skolan har ett kompensatoriskt uppdrag och staden har ett rättvist fördelningssystem vilket innebär att vår skola har mer resurser än andra skolor och dessa försöker vi använda så klokt som möjligt för att ge våra elever de bästa förutsättningarna för framtiden.

Vi tror på ett elevnära skolledarskap där förmågan att bygga förtroendefulla relationer blir avgörande då vi genom forskningen vet att graden av förtroende mellan skolledare och medarbetare i en skola gör stor skillnad både för hur de arbetar tillsammans och för elevernas utveckling kunskapsmässigt och socialt. Vårt ledarskap bygger på relationer där ledarskapet förvärvas genom samverkan, kommunikation och dialog. Vi vill att mål och uppdrag ska vara tydliga för medarbetarna och att skolledningen skall arbeta för att stödja och främja medarbetarnas lärande och utveckling.

Vi har ett organiserat kollegialt lärande för alla våra lärare och pedagogisk personal.

Vi är en skola med ett utvecklat lagarbete, en trivsam arbetsmiljö och ett tillåtande och öppet klimat.

Arbetsbeskrivning

Den pedagogiska verksamheten hos oss är organiserad i arbetslag som leds av fyra biträdande rektorer. Två av de biträdande rektorerna har ansvar för F- 3 och två för årskurs 4 – 9.

Vi söker nu en biträdande rektor med ansvar för halva vårt lågstadium i ett nära samarbete med den andra biträdande rektorn och med oss övriga i ledningsgruppen.

Lågstadiet har en övergripande specialpedagog som bl.a. har ansvar för att fatta beslut om åtgärdsprogram. Biträdande rektorer och övergripande specialpedagog arbetar i nära samverkan för att stödja arbetslagen i arbetet med elever i behov av särskilt stöd och med att utveckla det pedagogiska arbetet. Förutom övergripande specialpedagog finns ytterligare tre specialpedagoger som arbetar med särskilt stöd individuellt och i grupp.

Vi söker nu dig som tillsammans med oss andra i ledningsgruppen, skolans 12 förstelärare/utvecklingslärare, ett komplett elevhälsoteam och alla våra fantastiska medarbetare vill fortsätta arbetet med att utveckla Lillholm/Ekholmsskolan.

En biträdande rektor ska hantera många praktiska uppgifter och kunna lösa många komplexa problem. Men är också med och aktivt driver den pedagogiska utvecklingen.

Som biträdande rektor har Du personalansvar för lärare och pedagogisk personal innefattande medarbetarsamtal och lönesamtal med dina medarbetare. Som en del i det pedagogiska ledarskapet genomför biträdande rektorer regelbundna verksamhetsbesök.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av att arbeta som skolledare i F - 3
Du är genuint intresserad av lågstadiet – både förskoleklass, skola och fritidshem – och har erfarenhet av att leda båda verksamheterna
Du behöver ha en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift då samtal och dialog med elever, medarbetare och föräldrar är centralt i ledarskapet.
Du måste också vara flexibel och beredd att rycka in där det behövs för skolans bästa.
Du är en god organisatör och har en väl utvecklad administrativ förmåga
Du har digital kompetens både administrativt och pedagogiskt.
Vi söker dig som har en lärarexamen för lärare F – 3 alternativt en fritidspedagogutbildning och erfarenhet av att arbeta som lärare/pedagog på lågstadiet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringsföretag och liknande.

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

100 %

Tillträde

Augusti 2019

Sysselsättningsgrad

100 %

Kontakt

Annika Hällsson, rektor, 076- 12 24 703

Facklig företrädare

Ninna Nordström, Lärarförbundet, 076-12 38 502

Johan Ulfhake, Lärarnas Riksförbund, 076 – 12 24 766
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Augusti 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2029
Kontakt    
Annika Hällsson, 076-122 47 03
 

Lillholmskolan / Ekholmsskolan söker bitr rektor F-3

Regioner
Utgår

2019-04-22

Ansök nu

Dela detta jobb