skoljobb.se

Logoped/specialpedagog med inriktning tal, språk och kommunikation, vikariat

Regioner
Utgår

2023-03-31

Ansök nu

Logoped/specialpedagog med inriktning tal, språk och kommunikation, vikariat

Om arbetsplatsen

Vi finns till för dem som bor och verkar i Mjölby kommun. Med cirka 28 400 invånare möter vi dagligen människor i olika åldrar och livssituationer, från barnet på förskolan till våra äldre på vårdboendet, från enmansföretagare till stora internationella företag. Våra 2500 medarbetare hjälper, stöttar och servar människor på ett eller annat sätt under hela deras liv. Vill du också bli en av oss?

I tjänsten kommer du att ingå i den centrala elevhälsan som är en del av Mjölby kommuns centrala barn- och elevstöd inom utbildningsförvaltningen. Vi består av skolkuratorer, psykologer, specialpedagoger, speciallärare, logopeder, skolsköterskor och skolläkare som jobbar i skolan på rektors uppdrag. På skolorna arbetar elevhälsan tillsammans i elevhälsoteam (EHT) där våra professioner ingår tillsammans med representanter från skolan. Du kommer ha din arbetsplats på stadshuset men vara riktad till flera olika grundskolor.

Vill du ingå i en elevhälsa i framkant som sätter eleven i centrum och där vi tillsammans skapar en utbildning där alla kan och vill vara?

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en logoped alternativt en specialpedagog med inriktning tal, språk och kommunikation till vårt tal- och språkteam.

Tal- och språkteamets uppdrag omfattar Mjölby kommuns grundskolor och särskolor, och är en del i elevhälsans arbete. Teamets uppdrag är att vara en stödfunktion till skolorna gällande språklig spetskompetens. Vårt huvudfokus är att främja elevers kunskapsinhämtning och måluppfyllelse och undanröja hinder för lärande när tal-, språk och kommunikationssvårigheter har en negativ påverkan på elevernas möjlighet att tillägna sig utbildningen.

I praktiken innebär uppdraget huvudsakligen att stötta och hjälpa personal som möter elever i språklig sårbarhet. Det kan handla om att vara ett stöd i att anpassa lärmiljön, undervisningen och bedömningsformer efter elevernas språkliga behov.

I uppdraget ingår också att, som del i skolornas utredningar av behov av särskilt stöd, göra språkliga kartläggningar med syfte att identifiera vilka språkliga behov eleven har i skolan. För ett fåtal elever kan också individuell tal- och språkträning bli aktuellt.

Som medlem i tal- och språkteamet deltar du i skolornas elevhälsoteam för att säkerställa att den språkliga kompetensen och det språkliga perspektivet finns med i arbetet på skolans samtliga stödnivåer och i det tvärprofessionella arbetet. Utöver detta ingår det i tjänsten att tillsammans med teamet erbjuda fortbildningar till personalen på kommunens skolor.

Kvalifikationer

Logoped eller specialpedagog med inriktning tal, språk och kommunikation. Erfarenhet inom skola meriteras. B-körkort krävs.

För att trivas i rollen är det viktigt att du kan planera, organisera, följa upp och samordna ditt arbete både självständigt och tillsammans med övriga professioner. Du har god samarbetsförmåga, är lyhörd, motiverande och kan betrakta elevers situation utifrån ett helhetsperspektiv.

Vi erbjuder dig en organisation med hög trivsel och god stämning samt ett kreativt och spännande arbete. I tjänsten ingår introduktion av nya medarbetare samt kontinuerlig utveckling via adekvata fortbildningar och professionsdagar.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: 2023-08-07

Tidsbegränsad till: 2024-06-20
Tjänsten är ett vikariat på ca 1 år med möjlighet till förlängning.

Ansökan

Ansök senast: 2023-03-31

Referensnummer: C128377

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

Kontakt

Kontaktperson

Linda Hedlund
Verksamhetschef resursenheten
010 - 234 52 47
linda.hedlund@mjolby.se

Erika Svensson
Logoped
010-234 53 29
Erika.Svensson@mjolby.se

Facklig företrädare

Sveriges Lärare
0730734380
Mjolby@sverigeslarare.se

Övrigt

Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Logoped/specialpedagog med inriktning tal, språk och kommunikation, vikariat

Mjölby kommun - Utbildningsförvaltning