skoljobb.se

Lotorps skola söker SO-lärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-05

Ansök nu

Lotorps skola söker SO-lärare

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.

Beskrivning
Lotorps skola är placerad ca fem km utanför Finspång och präglas av en fantastisk utemiljö som ge många pedagogiska möjligheter.

Skolan är organiserad i arbetslag F-3, 4-6 samt fritidshem. Det arbetar ca 20 anställda och skolan har ca 150 elever. Lotorps skola ingår i rektorsområde L där tillsammans med Högalidsskolan delar på rektor, kurator, teamledare för speciallärare samt skolsköterska.

Arbetsuppgifter
Du kommer ansvara för planering, genomförande och utvärdering i SO ämnen inom arbetslag 4-6. Du har även klassansvar för en av grupperna där du genomför utvecklingssamtal och har kontakt med vårdnadshavare. Med din kompetens och flexibilitet säkerställer du så att eleven får goda förutsättningar att lära och nå uppsatta mål. Du ingår i en personalgrupp där kollegialt lärande är en del i arbetet och visionen att utvecklas tillsammans är hög. 

Kvalifikationer
Vi söker dig med grundskollärare utbildning i de samhällsorienterade ämnena. Personliga egenskaper som är önskvärda för tjänsten är positiv, kreativ och flexibel. Du har en mycket god förmåga att möta eleverna i deras lärande utifrån olika förutsättningar och behov. Du är duktig på att samarbeta och är lyhörd för din omgivning.

Villkor
Tillsvidare anställning med tillträde 2/10 2019 eller efter ö.k.

Månadslön Ferietjänst. I Finspångs kommun har du möjlighet att välja mellan att jobba 35+10 eller 40+5.

Då rekryteringen ligger inom en tight tidsram så kommer vi starta rekryteringsprocessen direkt om rätt person dyker upp. 
 
Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Lotorps skola söker SO-lärare

Finspångs kommun