skoljobb.se

Magelungsskolan söker kökschef

Arbetsplatsbeskrivning

Magelungsskolans kökschef går i pension och nu söker vi kock/kökschef

Magelungsskolan är en kommunal grundskola i Stockholm. Här studerar 320 elever från förskoleklass till årskurs 6, merparten av våra elever går på vårt fritidshem och vår klubbverksamhet. Skolan ligger i stadsdelen Farsta söder om Stockholm och närhet till sjön Magelungen. Atmosfären präglas av mångkulturell energi och storslagen närmiljö som omfattar en vidsträckt skolgård, parklek, konstgräsplan samt skog, sjö och berg som inbjuder till varierande utevistelse för rörelse.

Sammanlagt arbetar 50 medarbetare på skolenheten, till största delen behöriga, legitimerade lärare, förskollärare, barnskötare, lärarassistenter, fritidspedagoger, fritidshemslärare, två speciallärare, en skolsköterska, en kurator och en skolpsykolog. Utöver de yrkeskategorierna finns en vaktmästare, en lokalvårdare, en skoladministratör, en IT- tekniker samt tre kökspersonal som leds av kökschefen. Alla med det gemensamma målet att samtliga elever ska må bra, vara trygga och utvecklas så långt som möjligt såväl kunskapsmässigt som socialt. För oss är teamarbete över gränserna en självklarhet för att uppnå goda gemensamma resultat.

I vår skola ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa medarbetarna, såsom en grym kökschef.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig som med matglädje, engagemang och kreativitet kan utveckla vår skolrestaurang. Du ser det som självklart att samspela med den pedagogiska verksamheten och vill att skolrestaurangen ska vara en viktig plats på skolan. Du ser möjligheter till, och initierar samarbete med pedagogerna, du anpassar skolköket till verksamhetens krav och behov och du förstår vikten av att skapa en miljö där alla ska trivas och må bra.

Arbetsgruppen består för närvarande av en kock, ett skolmåltidsbiträde och du som kökschef är närmaste chef och arbetsledare i ditt team. I tjänsten som kökschef ingår ansvar för det administrativa arbetet i köket och praktiskt arbete med matlagning.

Som kökschef kommer du att:

 • arbetsleda, strukturera och medverka i arbetet i köket

 • planera matsedlar samt göra beställningar av matvaror

 • bevaka att lagar och förordningar och riktlinjer inom verksamhetsområdet följs genomföra egenkontroll och HACCP

 • arbeta för säker mat och skollagens krav på näringsriktig mat med goda kunskaper i olika födoämnesallergier för att kunna tillaga specialkost samt kunskap kring vegetarisk kost, ekologiskt närproducerat och hållbarhet

 • skapa en positiv, utvecklande och hållbar arbetsmiljö i köket inom satta ramar

 • ansvara för den ekonomiska uppföljningen i köket

 • I arbetet kommer även ingå att medverka vid rekrytering av kökspersonal och se till att personalen fortbildas.

Kvalifikationer

Gymnasial utbildning inom hotell och restaurang med inriktning varmkök (kock)

 • Kunskap och erfarenhet av ekologiskt, närproducerat och hållbarhet

 • Erfarenhet av arbete som kock/kökschef

 • Erfarenhet av matlagning i både restaurang och storkök och i skolkök

 • Erfarenhet av arbetsledning och god datorvana är meriterande

 • Erfarenhet av elevnära arbete

Viktiga personliga egenskaper för denna tjänst är att du är strukturerad och välorganiserad men också flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har lätt för att skapa relationer med din arbetsgrupp, våra elever och med skolans personal. Vi vill att du är en sann matkreatör med förmåga att inspirera och leda din arbetsgrupp. Din matsal är den bästa restaurangen som också gör skillnad för våra elever. Vi vill att du har ett kreativt och lustfyllt förhållningsätt till matlagning för att locka barn till nya matupplevelser. Du ska ha goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift.

Övrigt

Visionen och vårt uppdrag med maten på Magelungsskolan är att LÄRA för vår framtid och våra elever att äta utifrån ett hållbarhetsperspektiv där det ställer krav att du är målinriktad, kreativ och bra på att kommunicera med människor i din närhet. Vi vill att du har ett intresse och ett engagemang för att utveckla klimatsmart skolmat för att gynna vår planet och hälsa. Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Dela detta jobb

Magelungsskolan söker kökschef

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen