skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

På Magelungsskolan höjs resultaten, eleverna känner studiero och trygghet. Tillsammans tar vi ansvar för vår gemensamma arbetsmiljö vilket visar sig i våra höga resultat i medarbetarenkäten. Vi har ett välutvecklat systematiskt kvalitetsarbete på skolan som genomsyrar verksamheten och som handlar om att återkommande följa upp verksamheten för att kunna utveckla och förbättra den. På Magelungsskolan får eleven de bästa förutsättningarna att nå goda studieresultat och utvecklas som människor. Varierade undervisningsformer, systematisk uppföljning av elevernas studieresultat, tät återkoppling med vårdnadshavare tillsammans med en trygg skolmiljö där alla elever blir sedda är våra grundstenar. Magelungsskolan fokuserar på utveckling där fritidshemmets utveckling samt digitalisering och programmering är fokusområden detta läsår. Skolan deltar i ett forskningsprojekt kring programmering i samarbete med Ifous. Värdegrundsarbetet har även en viktig roll på skolan. Vi har behöriga lärare och förstelärare som driver den pedagogiska utvecklingen tillsammans med skolledningen. På skolan arbetar ett femtiotal medarbetare. Alla med det gemensamma målet att samtliga elever ska må bra, vara trygga och utvecklas så långt som möjligt såväl kunskapsmässigt som socialt. För oss är teamarbete över gränserna en självklarhet för att uppnå goda gemensamma resultat. Skolan är en F-6-skola med ca 300 elever. Skolan ligger i fina omgivande miljöer och med en skolgård som inbjuder till varierad utevistelse för rörelse. Klassrummen är moderna och nyrenoverade och erbjuder en stimulerande arbetsmiljö. Vi har mediotek, god tillgång till läsplattor. Skolan nås lätt genom goda kommunikationer som pendeltåg och tunnelbana.

Arbetsbeskrivning

Arbetsbeskrivning Vi söker en legitimerad lärare med bred behörighet för årskurs 4-6. I ditt arbete hos oss är uppdraget att undervisa i de ämnen du är behörig i. Under kommande vårtermin kommer du huvudsakligen att undervisa i ämnena svenska, matematik och NO. I uppdraget kommer mentorskap framöver att ingå. I de dagliga arbetsuppgifterna ingår att du planerar, genomför, följer upp och säkerställer ett kvalitativt lärande för eleverna utifrån våra styrdokument. Som pedagog på Magelungsskolan arbetar du medvetet med alla elevers behov som central utgångspunkt vid planering och utförande av undervisningen. Du ingår i ett välfungerande lärteam bestående av lärarkollegor som har regelbundna träffar för utvecklings- och organisationsfrågor. Kollegialt lärande och samarbete ser vi som självklarheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är behörig lärare med lärarlegitimation med inriktning mot åk 4-6. Som kollega på Magelungsskolan ska du vara engagerad och det är av vikt att du har ett tydligt ledarskap och förmåga att skapa en trygg varierad inlärningsmiljö som präglas av hög kvalitet, studiero och lust till lärande. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar för att ta sig an kunskaper och är väl förtrogen med att arbeta med extra anpassningar och språkutvecklande strategier. Du har förståelse för uppdraget och goda relationer till kollegor, elever och deras vårdnadshavare. Du är förtrogen med skolans styrdokument samt har förmågan att kunna omsätta dem i praktiken på ett tydligt sätt. Du har ett intresse för dina ämnen och utvecklar kontinuerligt dina kunskaper och undervisningsmetoder. Du är van vid att använda digitala verktyg och är utvecklingsbenägen inom det området. Du är en trygg och stabil person som har självinsikt och är lösningsfokuserad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden är slut.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/7602
Kontakt
  • Jenny Lindblom, biträdande rektor, 08-508 474 04. Mejl: jenny.lindblom@stockholm.se
  • Helene Litzén, rektor, 08-508 474 42
Facklig företrädare
  • Louise Lagnell, Lärarförbundet, louise.lagnell@stockholm.se
  • Gisela Johansson, Lärarnas Riskförbund, gisela.johansson@stockholm.se
Publicerat 2018-11-29
Sista ansökningsdag 2018-12-13
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Magelungsskolan söker legitimerad lärare med bred kompetens åk 4-6

Ansök nu

Dela detta jobb