skoljobb.se

Mariaskolan söker erfaren lärare i svenska 7-9 samt bild 4-9

Ansök nu

Mariaskolan söker erfaren lärare i svenska 7-9 samt bild 4-9

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Mariaskolan är en F-9-skola i stark utveckling. Skolan ligger på Södermalm med centrala Stockholms alla pedagogiska möjligheter samtidigt som vi har Tantolunden med stora grönområden runt hörnet. Mariaskolan har idag 860 elever och cirka 100 tillsvidareanställd personal. Vårt arbete med att stötta alla elevers kunskapsutveckling är en process i ständig utveckling. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetens. Vi strävar efter att vara ett team och arbetar med och för varandra. Tillsammans med våra kompetenta elever och medarbetare skapar vi den bästa skolan för just våra elever. Våra ledord är Kamratskap, Respekt, Ansvar och Mod, som bildar ordet KRAM, och leder både våra elever och medarbetare varje dag.

Under läsåret 21/22 deltar all lärarpersonal i Skolverkets Spec-lyft och hela elevhälsoteamet deltar i SPSMs kurs, utveckling av elevhälsa. Skolan har också en biträdande rektor som arbetar mot trygghet och studiero samt en skolgårdslärare.

På Mariaskolan har alla elever tillgång till varsin iPad som stöd för sitt lärande och lärare designar varierad och tillgänglig undervisning med digitalt stöd.

Arbetsbeskrivning

Tjänsten innebär att du ansvarar för att på ett professionellt sätt planera, genomföra och utvärdera undervisning i svenska i åk 7-9 samt bild åk 4-9 utifrån gällande styrdokument, såväl enskilt som i samarbete med andra kollegor och arbetslag. Genom dina gedigna ämneskunskaper skapar du kreativa lektioner som väcker elevernas intresse.
Du kommer ingå i ett arbetslag där verksamheten planeras, genomförs, utvärderas och utvecklas i ett kollegialt lärande. Du kommer även vara klassföreståndare i en klass och ha mentorsuppdrag. På högstadiet undervisar du eleverna i bild i halvklass.

Kvalifikationer

Du har Lärarlegitimation och behörighet att undervisa i svenska och bild. Du är en god ledare i klassrummet och skapar en trygg lärmiljö för alla elever. Du har god förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap och anpassar din undervisning och kommunikation därefter, för att både vägleda och utmana. Du har vana att använda digitala lärhjälpmedel i din undervisning och behärskar officepaketet.
Vi söker dig som trivs med mentorsuppdraget och lägger tid och engagemang på att skapa goda relationer med dina elever och en god kommunikation med vårdnadshavare.
Du arbetar självständigt men värdesätter samarbete med kollegor och bygger därigenom din egen och er gemensamma kompetens och utveckling. Du delar gärna med dig av dina kunskaper och är samtidigt öppen för andras tankar och idéer. Du reflekterar över det praktiska arbetet både genom att analysera i stunden och ta didaktiska beslut därefter och på ett systematiskt sätt över läsåret.

Övrigt

Det är önskvärt att du kan påbörja din anställning 220110.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan ansökningstiden löpt ut.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Tillträde

     220110

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Stockholm

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/6366

Kontakt

  • Karin Jarnlo , 0761240760

Facklig företrädare

  • Jenny Pudja, jenny.pudja@edu.stockholm.se

  • Lena Norgren, lena.norgren@edu.stockholm.se

Publicerat

     2021-11-17

Sista ansökningsdag

     2021-12-01

Legitimationskrav

     Lärare

Utbildningskrav

     Högskola/universitet

Dela detta jobb

Mariaskolan söker erfaren lärare i svenska 7-9 samt bild 4-9

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen