skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Beskrivning På Mariaskolan arbetar varje dag ca 850 elever och ett hundratal personal i en anrik skolbyggnad. Vi är en treparallellig grundskola, förskoleklass till årskurs 9 med integrerad fritidsverksamhet i åk F-2. Vårt arbete med att stötta alla elevers kunskapsutveckling är en process i ständig utveckling. Vi utgår från ett helhetsperspektiv där vi tar tillvara allas kompetens. Vi strävar efter att vara ett team och arbetar med och för varandra. Vår värdegrund tar avstamp i vårt uppdrag i läroplanen. Alla skall bemötas med respekt och känna trygghet, arbetsglädje och framtidstro i vår skola. Vår personal trivs i skolan och det innebär att det finns kompetens, nyfikenhet och samarbetsglädje i personalgruppen.

Arbetsbeskrivning

Mariaskolan söker en speciallärare eller specialpedagog. I din roll kommer du att undervisa elever, enskilt och i grupp, handleda kollegor, skriva utredningar och åtgärdsprogram samt vara en aktiv del i skolans pedagogiska utveckling och elevhälsoarbete.

Du kommer vara en del av skolans elevhälsoteam där du arbetar tillsammans med speciallärare, skolsköterska, skolkurator, biträdande rektorer och rektor. Du kommer också, utifrån din specialkompetens, ha ett mycket nära samarbete med skolans pedagoger.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad speciallärare eller specialpedagog.

Vi tror att du har lätt för att skapa sunda relationer med kollegor, elever och föräldrar.

Vi tror att du har en vana av att använda digitala läromedel i ditt arbete.               

Vidare tror vi att du ser och uppmärksammar när arbetssätt behöver förändras och att du i detta arbete har vana och vilja att agera i formen av en god förebild och ibland handledare.

Vi ser att du har höga förväntningar på den utbildning vi tillsammans vill erbjuda och på våra elevers förmåga att tillgodogöra sig den och att du genom att se till alla barns olika styrkor och behov kan skapa förutsättningar så att de kan nå sin fulla potential. 

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2018-01-08
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Södermalm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6419
Kontakt
  • Joakim Wijkander, 08-50840750
Facklig företrädare
  • Jenny Pudja, LR, 08-508 40 781
  • Susanna Nelson, lärarförbundet, 08-508 40 761
Publicerat 2018-10-08
Sista ansökningsdag 2018-10-22
Legitimationskrav Lärare
Utbildningskrav Högskola/universitet

Mariaskolan söker speciallärare/specialpedagog

Ansök nu

Dela detta jobb