skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Mariehällsskolan
Mariehällsskolan är en nybyggd skola som öppnades 2014 i Annedal, Bromma. Här arbetar  ca 100 personer med våra 600 elever i årskurs F-6. Vi som arbetar i Mariehällsskolan är mycket engagerade och vi har ett genuint fokus på hela dagens lärande. Vi utvecklar tillsammans metoder som stödjer alla elevers lärande. Vi har från början arbetat medvetet för en skola med god sammanhållning och lärmiljö för både vuxna och elever, där alla ska känna sig välkomna. Skolan har ljusa lokaler, ett skolbibliotek och egen restaurang. Under våren bygger vi ut vår digitala lärmiljö och blir en 1:1 skola. Vårt fokus är att göra undervisning och utbildning tillgänglig för alla elever genom ett förebyggande elevhälsoarbete med ett starkt elevhälsoteam. Vid Mariehällsskolan tar vi tillvara varandras kompetenser, olikheter och styrkor. Vi vågar utmana, förändra och förädla de kunskaper som utgör morgondagens möjligheter. 

 

Vi söker nu en biträdande rektor till vårt lag 
Hos oss får du arbeta i en organisation med hög motivation och goda prestationer bland såväl medarbetare som elever. Du ingår i skolledningen tillsammans med rektor, två andra biträdande rektorer och administrativ chef. Tillsammans med rektor och övrig skolledning ansvarar du för skolans verksamhetsplan, det systematiska kvalitetsarbetet samt det gemensamma ansvaret för elever och medarbetare. Du förväntas bidra till hela skolans utveckling i ett brett perspektiv. Du kommer att arbeta som biträdande rektor med ansvar för fritidshemmet och –klubben till hälften av din tjänst och som fritidspedagog till hälften. Det ger möjlighet till ett nära ledarskap av en mycket viktig del av vår skola. Hela dagens lärande är viktigt i Mariehällsskolan. Du har personalansvar och utvecklingsansvar för din del av organisationen. 

Du har personalansvar för personalen i fritidshem och –klubb med operativt verksamhetsansvar 
Du har en viktig roll i utvecklingen av två av skolans stora inriktningsområden,tillgängliga lärmiljöer och digitalisering. 
Hos oss är hela dagens lärande viktigt. Du har ett särskilt uppdrag att utveckla samarbete och samverkan över hela dagen i skolan.
Du samarbetar nära pedagogerna och Trygghetsteamet för att utveckla lärmiljön. Vi ser gärna att du är intresserad av hur digitala verktyg kan öka lärandet inom fritidsverksamheten. Vi önskar bygga upp ett Maker-space. Du bidrar till att kreativitet, skapande och rörelse spelar en huvudroll på fritidshemmet.
Du arbetar operativt, proaktivt och systematiskt
 

Kvalifikationer 
Vi söker dig som vill vara med på vår resa och har ett starkt engagemang för att utveckla fritidsverksamheten. För att söka tjänsten vill vi att du är utbildad fritidspedagog/grundlärare i fritidshem med erfarenhet av att arbetsleda, organisera och utveckla. Vi vill att du är en erfaren pedagog med tydlig vision av fritidsverksamhetens uppdrag och roll. Det är meriterande om du har genomgått ledarskapsutbildningar, till exempel Stockholms stads ledarskapsutbildning. 

Du har ett tydligt ledarskap och är bra på att motivera och skapa engagemang för att nå uppsatta mål. Vi söker dig som brinner för uppdraget och har hög arbetskapacitet. Som person är du driven och självgående. Du uppträder självständigt och smidigt, det gör att du vågar testa nytt och ta beslut. Samtidigt har du en positiv grundinställning och kan kommunicera på ett tydligt sätt med kollegor, elever och föräldrar både i tal och skrift. I botten är du strukturerad och har lätt för att prioritera.  

Du har kommit långt i din egen utveckling och känner dig själv väl. Det gör att du som person är trygg, stabil och bra på att hantera stress. 

Vi är en organisation i utveckling, hos oss “sitter inget i väggarna” och du får möjlighet att bygga tillsammans med oss. Vårt uppdrag är samhällets viktigaste och vi är varandras arbetsmiljö. Vi ser därför gärna att du har nära till skratt. 

Välkommen att följa med på vår spännande resa!

Övrigt
Tjänsten tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut tas.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Aug 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100 %
Referensnummer    2019/1946

Kontakt    
Elisabeth Österman, 08 - 508 326 75
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Mariehällsskolan söker biträdande rektor med del av tjänst i fritidshemmet

Regioner
Utgår

2019-04-24

Ansök nu

Dela detta jobb