skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
S:t Eriks gymnasium är en stor gymnasieskola som ligger på Kungsholmen i Stockholms innerstad.

Här finns en spännande blandning av både högskoleförberedande program och yrkesprogram där kreativitet och kunskap står i centrum. Skolan har en mångfald av utbildningar, aktiviteter, nationaliteter och språk vilket gör den till en rolig och stimulerande arbetsplats för både elever och personal.

Vi förbereder för högskola genom estetiska programmets bild och formgivning, animation, film och regi, instrument eller sång, musikproduktion, musikal och teater, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammets medier, information och kommunikation samt samhällsvetenskap. Vi har även språkintroduktion, vuxenutbildning samt Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RgRh).

Vi utbildar för yrken inom automation, elteknik och kommunikation, finsnickeri, florist blomsterdesign, frisör och textil design-skrädderi.

Välkommen att läsa mer om vår skola på: https://steriksgymnasium.stockholm.se/

Arbetsbeskrivning
I samarbete med övriga medielärare ansvarar du för utbildningens videoredigeringar, nätverk och annan produktionsteknik. Du förväntas arbeta med installation och underhåll av kameror, belysning, datorer, mjukvaror och nätverk samt en stor mängd teknisk utrustning som används inom professionell ljud- och bildproduktion. I tjänsten kan det även ingå undervisning på en högre nivå i ämnena Film- och TV-produktion 1 och 2, Filmproduktion, Medieproduktion 1 och 2 samt gymnasiearbete.

Du kommer utveckla och underhålla en radio- och tevestudio med tillhörande kontrollrum för bild respektive ljud, samt konfigurera och underhålla de stationära datorer som eleverna nyttjar för bild & ljudproduktion. Mjukvaror som används är Avid Media Composer, Adobe Premiere, Photoshop, After Effects och Pro Tools.

I tjänsten ingår även ansvaret för ljud och ljus under ett antal interna större sceniska produktioner som äger rum i skolans aula.

Kvalifikationer
Du som söker har kompetens och kunnande inom system och utrustning enligt ovan, framför allt Avid Media Composer, samt kunskap om och förståelse för arbetssätt och handhavande av avancerad utrustning för medieproduktion.

Ett grundkrav är att du har erfarenhet av undervisning på gymnasiet och ett brinnande intresse för att coacha elever i deras lärande. Kollegialt lärande och utveckling av arbetssätt samt bedömning för lärande, är en självklar del i det dagliga arbetet.

Ett krav är att du har mångårig erfarenhet av arbete i broadcast-sammanhang och har erfarenhet av undervisning inom TV/Video och Filmproduktion. Du har relevant utbildning eller har förvärvat motsvarande färdigheter via arbetslivserfarenhet. Den sökande bör vara elektriker i grunden.

Övrigt

Stor betydelse kommer att läggas vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du är noggrann och har god samarbetsförmåga.
Tjänsten kan komma att tas i anspråk av övertalighet inom Stockholm stad

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning    Deltid
Tillträde    Enl ök, augusti 2019
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    70%
Referensnummer    2019/3198

Kontakt    
Suzanne Albrecht - Biträdande rektor: , suzanne.albrecht@stockholm.se
Facklig företrädare    
Stefan Petti, LR:, stefan.petti@stockholm.se
Catarina Bengtsson, Lärarförbundet:, catarina.bengtsson@stockholm.se
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Medietekniker/medielärare sökes till S:t Eriks gymnasium, deltid

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-30

Ansök nu

Dela detta jobb