skoljobb.se

Mellanstadielärare i Ma/NO/SO?

Ansök nu

Mellanstadielärare i Ma/NO/SO?

Kanske är du vår nya mellanstadielärare i matematik, NO och/eller SO?

Det har slumpat sig så att vi nu under lovet behöver rekrytera en mellanstadielärare med bred behörighet, gärna Ma/NO/SO. Tillträde är 9/8, eller enligt överenskommelse. Kanske har du en uppsägningstid att ta hänsyn till?

Silverdalsskolan, belägen i södra Sollentuna med närhet till grönområden, har ca 550 elever fördelade på åk F-9 och en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever i autismspektrat. Du kommer att möta ambitiösa och kompetenta kollegor och ett väl fungerande elevhälsoteam. Skolledningen är stabil och finns nära verksamheten, med stöd och utmaning. Vi är en kommunal skola som erbjuder goda förutsättningar för lärande och utveckling, för både elever och personal.

Vi är sedan många år certifierade enligt Olweus preventionsprogram mot mobbning och arbetar med stor systematik för lärande, trygghet och delaktighet. Vi tror att tryggheten i att lära tillsammans och att vara en som lär byggs under hela skoldagen, inte vid särskilda samtalstillfällen. Våra elever vågar försöka, vilket avspeglas i goda studieresultat och vinster i tävlingar som “Sollentuna 2040” om Hållbar framtid och "Demokratin i Sollentuna 100 år". Kreativitet kräver kunskap och kunskap kräver kreativitet. Vi vill bidra till båda, även för våra äldre elever.

Under nästa läsår kommer skolan att delta i en omfattande utbildning kring Tillgänglig undervisning. Det blir kollegialt lärande där inspel från expertis varvas med diskussioner tillsammans med kollegor och gemensam förändring i lärmiljöer och strukturer i undervisning. Det sista är viktigt, fortbildning som stannar vid prat tror vi inte på. Vi är noga med systematisk uppföljning av verksamheten, men försöker hitta sätt att se även “det osynliga” - elevers motivation, ork att försöka igen, vänskap etc - inte endast hårda data om prestation och skolnärvaro.

Vi kommer också snart att gå in i ett samarbete med andra skolor i Sollentuna Kommun där vi blir övningsskola för lärarstudenter, så om du är intresserad av det finns rika möjligheter. Det finns överlag rika möjligheter att utvecklas i yrket hos oss. Vi tycker om att prova nytt , men inte på bekostnad av hög kvalité i den undervisning våra elever möter. På det sättet är vi vardagskramare, varje lektion räknas!

I Sollentuna kommunala skolor arbetar lärare och elever sedan många år med Googles plattform där vi byggt upp en väl fungerande lärande- och delningskultur. STL-arbetssättet kommer från Sollentuna och alla lärare erbjuds utbildning inom detta. I LUC kommer du att möta ämneskollegor från alla de kommunala skolorna. Självklart har lärare och elever tillgång till egna digitala enhet. Digitala arbetsformer är vardag hos oss.

Inför hösten söker vi nu en mellanstadielärare med bred behörighet, legitimation i Ma/NO/SO är önskvärt. Tjänsten är en tillsvidareanställning om 100%.

Vi söker sig som

  • Har genuint engagemang för elevers lärande och utveckling.
  • Är en tydlig och lyhörd ledare i klassrummet och tror på delaktighet för elever och föräldrar.
  • Har mycket god kommunikativ förmåga och uppskattar samarbete.
  • Vet att undervisning handlar om både lärande och relationsskapande och har god balans mellan dessa delar.
  • Har lärarlegitimation i matematik, naturorienterande ämnen, teknik och gärna också samhällsorienterande ämnen.
  • Har goda och aktuella referenser från undervisning i helklass.

Vi tror att du kommer att trivas bäst hos oss om

  • Du som person är prestigelös och ansvarstagande.
  • Du har stor vilja att bidra i det kollegiala lärandet.

Vi strävar efter att göra som våra elever, lära av misstag och utveckla vårt kunnande tillsammans med de som kan mer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Om du är nyfiken på Silverdalsskolan kan du läsa mer på vår hemsida, eller se brottstycken ur vår vardag via twitterkontot Silverdalsskolan. Rektor Anna Pilebro och många i personalen twittrar också.

Varmt välkommen med ansökan! Eftersom vi är lite sent ute kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden är ute, så vänta inte med att söka!

Du som söker tjänsten själv är varmt välkommen att höra av dig per telefon, men vi behöver inget stöd från andra aktörer med rekrytering. Företag som förmedlar personal eller annonser vill inte inte lägga tid på. Vi talar hellre med er som vill bidra i våra elevers vardag!

Kontaktpersoner:
Anna Jönsson 
mob: +46 739-152821 Anna Pilebro Bryngelsson 
mob: +46 0739152991

Sista ansökningsdag:
2019-07-26

Företagets hemsida:
http://www.sollentuna.se

Dela detta jobb

Mellanstadielärare i Ma/NO/SO?

Sollentuna kommun