skoljobb.se

Mellanstadielärare till Hagenskolan

Företag Habo kommun
Regioner
Utgår

2022-08-12

Ansök nu

Mellanstadielärare till Hagenskolan

Arbetsplatsen
Hagenskolan är en trevlig och populär skola, ja det tycker både våra elever och deras vårdnadshavare. Senast vi frågade om de kunde rekommendera vår skola till någon annan svarade samtliga JA på frågan, ett helt ok betyg tycker vi! Skolans vision är "Vi växer tillsammans" och den visar vägen i vårt långsiktiga arbete!

Hagenskolan ligger i centrala Habo med närhet till skog, vatten och rekreationsområden. På skolan går ungefär 340 elever fördelade från förskoleklass till årkurs 6. Vi är ca 45 i personalen. Till skolan hör två fritidshem, Lillhagen för förskoleklass och årskurs 1 och Storhagen för årskurs 2 och uppåt. Till höstterminen 2022 utökas dessutom verksamheten med en anpassad grundskola som bir en del av Hagenskolan.

Framgångsfaktorn för Hagenskolan tror vi är att både elever och personal trivs, vi gillar att samarbeta och vi är skickliga på det vi gör. Vi försöker bedriva en så varierad och inspirerande verksamhet som möjligt, vi arbetar gärna digitalt men ser även vinster i att arbeta på traditionellt vis och ute i naturen. Idrott är viktigt och vi genomför "pulspass" eller "vanlig" idrott för våra elever på mellanstadiet varje dag. Vi har en mångfald i våra elevers bakgrund och även särskoleintegrerade elever på skolan, alla är olika och olika är bra tycker vi! Till hösten kommer vi dessutom starta upp en Anpassad grundskola (tidigare särskola) som en del i Hagenskolans organisation.

Som pedagog på skolan kan du räkna med att du utvecklas vidare. Vi har en skolutvecklingsgrupp som med hjälp av förstelärare driver vårt utvecklingsarbete systematiskt. Att fortsätta bredda vår kompetens är en självklarhet och något som vi lägger stort fokus på.

Hagenskolan är en del av Habo kommun som är "den hållbara kommunen för hela livet". Kommunen med ca 12500 invånare är snabbt växande och ligger med goda kommunikationsmöjligheter mot både region Jönköping och Västra Götaland. Kommunens gemensamma värdegrund E.N.A - Engagemang, Närhet och Ansvar - är vägledande för oss i allt vi gör.

Läs mer >>

Arbetsuppgifter
Ditt primära fokus är att arbeta som lärare i något / några ämnen på mellanstadiet där även mentorskap ingår. Tillsammans med dina kollegor driver du en pedagogisk utveckling för eleverna. Du är trygg i att planera, dokumentera och följa upp undervisningen.

I övrigt innebär arbetet att du ska fortsätta bidra till att Hagenskolan är en plats där varje elev vill vara, trivas och utvecklas för att nå sin fulla potential.
 

Kvalifikationer
Krav på arbetlivserfarenhet: Erfarenhet krävs. Du har en lärarlegitimation med behörighet i ett eller flera teoretiska ämnen. Beroende på hur ditt CV ser ut utformar vi lämplig tjänst för dig, behörighet i NO, engelska och franska (språkval årskurs 6) är meriterande.

Att förstå värdet i relationer med så väl elever och vårdnadshavare som kollegor är troligen din främsta egenskap. Vidare är du en skicklig och engagerad lärare som sätter din egen undervisning som prioriterat område. Skicklig kan förresten betyda olika saker i olika situationer, vad som är viktigt är att du gillar att samarbeta och är engagerad när du är på jobbet!

Att arbeta inkluderande är en självklarhet för oss på skolan. Det innebär att vi i alla situationer arbetar för en verksamhet där alla känner sig delaktiga och kan lyckas efter sina förutsättningar. Självklart krävs det att vi anpassar vissa moment för att lyckas med detta. Att ha förståelse för ett sådant arbetssätt är en förutsättning för att kunna arbeta hos oss.

Egna specialintressen är alltid meriterande, det kan vara digitala färdigheter, utomhuspedagogik eller något helt annat, välkommen med din ansökan!

Anställningsvillkor
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid. 70-100% beroende på din behörighet.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2022-08-15. Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Andra uppgifter
Intervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att ske under ansökningstiden, avvakta alltså inte med din ansökan.

Habo kommun eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Vår värdegrund utgår från begreppen Engagemang, Närhet och Ansvar.
I Habo kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Habo kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan till: Habo kommun, Personal- och löneenheten, Box 212, 566 24 Habo. Ange referensnummer på din ansökan.
Ansökningshandlingar returneras ej.

Inför rekryteringsarbetet har Habo kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-08-12
Arbetsgivarens referensnummer: 2022-353

Upplysningar
Robert Sjödelius
Rektor
0708-482063
robert.sjodelius@habokommun.se

Ulrika Ärlig
Biträdande rektor Hagenskolan
0701-062688
ulrika.arlig@habokommun.se

Fackliga företrädare når du via vår växel
036-442 80 00

Dela detta jobb

Mellanstadielärare till Hagenskolan

Habo kommun