skoljobb.se

Mellanstadielärare till Sjöviksskolan

Ansök nu

Mellanstadielärare till Sjöviksskolan

 

Arbetsplatsbeskrivning

Vi bygger en skola. Sjöviksskolan är en F-5-skola som från och med hösten börjar bygga högstadium för att så småningom bli en fullskalig F-9-skola. Vårt mellanstadium består i år av tre 4:or och två 5:or och till hösten räknar vi med att få tre nya 4:or och att utöka till tre stycken klasser i årskurs 6. Det betyder att vi kommer att ha ett färdigt mellanstadium från och med i höst. Det gäller att i samarbete med skolledning och skolans övriga personal bygga vidare i enlighet med den anda som vi har skapat på skolan hittills, Sjöviksandan. Under innevarande läsår har vi flyttat in i vårt nya fina skolhus som ligger vid Årstaberg - nära till pendeltåg, tvärbana och bussar. Sjöviksskolan startade 2014 och vi har sedan dess växt underifrån med en årskurs varje år. Våra första elever kommer att börja i årskurs 6 till hösten. Tillsammans ska vi lägga grunden för den färdiga Sjöviksskolan. Skolans ledning består förutom av rektor och administrativ chef, av tre biträdande rektorer med inriktning mot lägre årskurser, högre årskurser samt en biträdande rektor mot fritidshem och fritidsverksamhet. Vi har ett elevhälsoteam med specialpedagoger, speciallärare, kurator, psykolog och skolsköterska. I vårt stora kök lagar vi all mat på plats och vi har också ett kansli med skolsekreterare, vaktmästare och IT-samordnare. Skolans pedagoger är indelade i årskursvisa arbetslag. Vi är ca 70 i personalen och till hösten räknar vi med att bli fler. Det är en spännande arbetsplats som kommer att växa inför terminsstarten i höst.

Arbetsbeskrivning

Nu behöver vi en erfaren mellanstadielärare till vårt mellanstadium. Våra två 3:or ska börja 4:an till hösten och vi räknar med att få ytterligare en ny 4:a. Våra befintliga mellanstadielärare som, förutom årskurs 4, kommer att ha årskurserna 5 och 6 till hösten 2019 behöver ytterligare en mellanstadiekollegor för att gemensamt bygga Sjöviksskolans mellanstadium från grunden. En rolig och utmanande uppgift eftersom det handlar om att skapa något som ännu inte finns på plats. Vi söker tillsätta 2 tjänster, olika behörighetskombinationer kan vara aktuella.

Kvalifikationer

Du behöver vara legitimerad lärare i mellanstadiets teoretiska ämnen. Har du ytterligare utbildning inom specialpedagogik eller digitalisering är detta meriterande.

Eftersom vi är en skola i ett uppbyggnadsskede så behöver man ha erfarenhet från mellanstadium att luta sig mot. Vi håller på att utforma ett mellanstadium för en ny skola och det är en krävande process som ska ske samtidigt som man har sin ordinarie undervisning. Erfarenhet av kollegialt samarbete, av utvecklingsarbete och av förändringsarbete är goda förutsättningar för att klara den här uppgiften. Kännedom om högstadiet är också meriterande.

Att bygga skola kräver en flexibilitet utöver det vanliga. Många frågor saknar svar och man behöver arbeta lång- och kortsiktigt i olika frågor. Som lärare på mellanstadiet krävs ett tydligt ledarskap i klassrummet, en pedagogisk insikt och en god samarbetsförmåga. Du kommer att behöva samarbeta med såväl kollegor som med skolledning för att vi tillsammans ska tänka strategiskt kring vår nya skola och vårt mellanstadium. God kommunikativ förmåga, god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift är också viktiga färdigheter som krävs.

Dela detta jobb

Mellanstadielärare till Sjöviksskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen