skoljobb.se

Metodutvecklare inom utförareområdet funktionshinder LSS och SoL

Ansök nu

Metodutvecklare inom utförareområdet funktionshinder LSS och SoL

Om arbetsplatsen

Partille kommuns vision är att man ska leva mitt i det goda livet. Våra 37 000 invånare och människor som arbetar och verkar i kommunen ser vi som våra kunder. Det är upp till oss 2 800 anställda, att leverera kvalitet och service som innebär att det ska vara gott att växa upp, arbeta och leva i Partille. Internt arbetar vi med en gemensam kultur för alla anställda som rustar oss för uppdraget. Värdeorden i kulturarbetet är allas lika värde, professionalitet och framåtanda. Avdelning funktionshinder ansvarar för stöd och omsorg till personer med funktionsnedsättning.

Arbetsuppgifter

Vi söker en driven metodutvecklare inom LSS och socialpsykiatriområdet som vill bli en del i ett engagerat team. I Partille kommuns avdelning funktionshinder pågår utvecklings- och förändringsarbete. Vi söker dig som vill vara med och driva och bidra till det arbetet i tätt samarbete med kollegor i utvecklingsenheten, enhetschefer och medarbetare. 

Som metodutvecklare inom avdelning funktionshinder arbetar du direkt under avdelningschef. Du deltar kontinuerligt i ledningsgruppens möten och är dess stöd i att ta fram och implementera arbetssätt, metoder och rutiner. Tillsammans med enhetscheferna ansvarar du för metodhandledning och metodutveckling och för att verksamheten håller hög kvalitet och är rättssäker. 

Organisatoriskt ingår du i en utvecklingsenhet där du arbetar tätt tillsammans med tre andra metod- och utvecklingsledare. Enhetens uppdrag är att självständigt utveckla arbetet inom socialpsykiatri och LSS-området så att brukarna får stöd, service och omvårdnad i enlighet med uppställda mål, metoder, kvalitetskrav och andra riktlinjer.

Övergripande beskrivning av uppdraget:
• Förmedla riktlinjer gällande brukarnas behov och rättigheter
• Metodhandleda i olika gruppkonstellationer
• Vara uppdaterad i lagar och befintliga styrdokument samt sprida kunskaper från omvärlden
• Kartlägga behov och utveckla arbetet med evidensbaserade metoder
• Hålla i utbildningar, försläsningar och studiecirklar för medarbetarna.

Du kommer att leda metodstödjare och/eller stödpedagoger i nätverk för att gemensamt utveckla och sprida pedagogiska metoder. I ditt uppdrag ingår uppföljning och utvärdering av bemötande, förhållningssätt, insatser och arbetsmetoder. 
Du är uppmärksam på behov av kompetensutveckling och hjälper till att söka lämpliga kurser och föreläsningar. Du ansvarar också för att ta fram ett baskompetenspaket i egen regi. 

I din roll ingår även aktivt arbete med social dokumentation, genom handledning, utbildning och fortbildning. 
Du deltar i planering och uppstart av ny verksamhet.

Kvalifikationer

Du har lämplig utbildning för området från yrkeshögskola och/eller högskoleutbildning samt många års erfarenhet från verksamhetsområdet. Meriterande är om du har arbetat inom flera olika verksamheter inom området. Du har erfarenhet av metodutveckling och dokumentation samt goda kunskaper om aktuell lagstiftning. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift samt har ett pedagogiskt förhållningssätt och ett respektfullt bemötande. Det är viktigt att du har en förmåga att motivera och inspirera och få medarbetarna att känna delaktighet. Du kommer att arbeta mycket självständigt och behöver därför förmåga att ta egna initiativ och driva genomförandet av dem. Du arbetar mål- och resultatinriktad och har förmåga att se verksamheten ur ett helhetsperspektiv. Du kan både arbeta strukturerat och ha god samarbetsförmåga då din roll är beroende av olika funktioner inom och utanför verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Övrigt

Före erbjudande om anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.

Kontakt

Veronica Strömsten
Avdelningschef
031-792 16 04
veronica.stromsten@partille.se

Fackliga företrädare

Linda Nielsen Edvardsson
Vision
0317929776

Daniel Runge
Kommunal
0317929850

Dela detta jobb

Metodutvecklare inom utförareområdet funktionshinder LSS och SoL

Partille kommun