skoljobb.se

 

Arbetsplatsbeskrivning

Midsommarkransens grundskola startade i augusti 2014, idag har vi 310 elever i förskoleklass, åk 1 -4. Till hösten 2019 tar vi in ytterligare 75 förskoleklasselever och blir då F-5 skola. Vi delar lokaler i anslutning till Midsommarkransens gymnasium. Lokalerna är stora, luftiga och fräscha med nytt material och nya möbler! Allteftersom skolan växer kommer vi att flytta till Midsommarkransens nya skola som är planerad att byggas vid Midsommarkransens brandstation. Skolan beräknas stå klar runt 2022.

Vi arbetar för:

Trygghet: En förutsättning för trygghet är tydliga strukturer. I vår skola ska barn och vuxna veta vad som förväntas av dem i varje given situation.

Demokrati: I vår skola är alla vuxna förebilder i det demokratiska arbetet och tar därmed ett gemensamt ansvar både för vårt arbete här och nu men också i formandet av hela individer inför framtiden. I vårt förhållningssätt växlar vi mellan ett barnperspektiv och barns perspektiv.

Kreativitet: I vår skola skall kreativiteten uppmuntras och ses som en tillgång och en förutsättning för lustfyllt lärande där olika sätt att lära sig främjas och tillgodoses.

God lärmiljö: I vår skola innebär en god lärmiljö att den fysiska och psykosocial miljön samspelar och formar en helhet som bidrar till att alla personers förutsättningar till lärande tillgodoses

Arbetsbeskrivning

Att arbeta som förskollärare/lärare innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare/lärare i förskoleklass medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje barn och för hela barngruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt skolans verksamhetsmål.

Midsommarkransens grundskola söker en lärare/förskollärare som brinner för att driva och utveckla arbetet i förskoleklass. Vi behöver en person som vill vara med och utveckla, driva och förtydliga vår pedagogiska vision för förskoleklassen. Du ska, tillsammans med ett antal pedagoger som arbetar på fritids, stå för kontinuiteten i förskoleklassen och kommer varje år att få två nya lärarkollegor. Dessa kollegor följer sedan grupperna och du stannar kvar och fortsätter arbetet i vår förskoleklass. Du kommer även att ha nära till beslut och ett tätt samarbete biträdande rektor som ansvarar för verksamheten.

Vi har de senaste åren vuxit från en liten skola till en medelstor skola och arbetar nu med att säkerställa att det finns en röd tråd för verksamheten. Denna röda tråd börjar i förskoleklassen och slutar i år fem (som för närvarande är vår äldsta årkurs). Känner du att arbete i förskoleklass är det du är bäst på och att du vill ha stor chans att påverka det pedagogiska innehållet kan denna tjänst vara något för dig. Välkommen med din ansökan

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning/lärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Övrigt

Midsommarkransens grundskola söker lärare till förskoleklass

Ansök nu

Dela detta jobb