skoljobb.se

Mobila fritidsledare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-24

Ansök nu

Mobila fritidsledare

Kultur och Fritid i Sollentuna är organiserad i två spår, kultur och idrott. Arbetet med ungdomars fritid ligger i kulturspåret. Ungdomsverksamheten består idag av två verksamheter, Fritidsgården Northside och Ungdomens hus, Arena Satelliten. Från januari 2019 kommer kommunens övriga sju fritidsgårdar även att drivas av Kultur & Fritid.

Verksamheterna är sedan flera år medlemmar i KEKS-nätverket. Vi arbetar aktivt för att "stimulera till och stödja aktiviteter som bygger på och förutsätter ungdomars eget aktiva engagemang och ansvarstagande."

Vi ska nu utveckla Fältverksamheten/den mobila verksamheten till ett team och förstärker vårt mobila team med två engagerade och erfarna mobila fritidsledare.  Det innebär att vara med och utveckla den uppsökande verksamheten.

Utöver det uppsökande arbetet är de mobila fritidsledarna ute i skolorna, ofta med metodmaterial eller med andra aktiviteter. Arbetet innebär även att på kvällar och helger möta ungdomarna ute på gator, torg, vid sjöar, på fritidsgårdar och att arbeta i våra särskilt utsatta områden.

Som mobil fritidsledare kommer du att jobba i ett team som kommer att bestå av fyra personer. De mobila fritidsledarna har ett nära samarbete med Socialtjänstens fältteam. Mycket arbete genomförs också i samverkan med andra aktörer såsom skola, polis, fritidsgårdar och frivilligorganisationer.

Som mobil fritidsledare hos oss kommer du att arbeta med ungdomars delaktighet och engagemang. Vi ser oss som bärare av möjligheten att vilda idéer kan födas och bli verklighet. I det förebyggande arbetet har de mobila fritidsledarna en främjande roll. Du ska kunna vara en vuxen förebild, kunna coacha, handleda, samtala och inspirera till aktiviteter så att ungdomar själva kan driva verksamhet och projekt utifrån sitt eget engagemang. Detta kan innebära att du slussar ungdomen vidare till kommunens olika verksamheter eller föreningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och erfaren fritidsledare, socionom eller socialpedagog, gärna med erfarenhet av uppsökande verksamhet/mobilt fritidsledarskap. Du är väl förtrogen med ungdomars uppväxtvillkor och tycker om att arbeta uppsökande. Du har lätt för att knyta kontakt med ungdomar och känner dig bekväm med att röra dig i ungdomsmiljöer, och har ett nätverkstänkande. Du har god förmåga att samarbeta med andra professionella samt med ungdomar och föräldrar. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Körkort är ett krav.

Vi erbjuder

Vi erbjuder en trevlig arbetsplats med engagerade och kompetenta medarbetare samt ett väl fungerade samarbete mellan olika delar av verksamheterna. Vi arbetar ständigt för att tillsammans förbättra och utveckla vårt arbete för att vara moderna fritidsledare och ligga i framkant när det gäller vår yrkesroll.

Vi erbjuder bland annat Ticket Rikskuponger (subventionerad lunch). För att läsa mer om våra förmåner klicka här.

Det är två tjänster som är på heltid, tillsvidare. Arbetet innebär att du jobbar 2 kvällar ena veckan och 4 kvällar andra veckan. Vi tillämpar individuell lönesättning. Provanställning på sex månader kan förekomma.

Sista ansökningsdag 24 augusti.

Välkommen med din ansökan!

Du kan läsa mer om oss på hemsidorna:

http://www.arenasatelliten.se

http://www.sollentuna.se

Kontaktpersoner:
Helén Ivarsson, Enhetschef Arena Satelliten/Northside 
tfn: 08-579 228 65

Sista ansökningsdag:
2018-08-24

Dela detta jobb

Mobila fritidsledare

Sollentuna kommun