skoljobb.se

Modersmålslärare Engelska

Ansök nu

Modersmålslärare Engelska

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

CENTRUM FÖR NYANLÄNDA (CFN) består av en mottagningsenhet för nyanlända och en modersmålsenhet. Mottagningsenheten kartlägger nyanlända elever för att säkerställa att skolstarten för dem blir så bra som möjligt. Modersmålsenheten ansvarar för att stötta eleverna så att de kan tillgodogöra sig arbetet i skolan och samtidigt utveckla sin tvåspråkiga identitet och kompetens. CFN har sina lokaler i Tappströmsskolan som ligger centralt i Ekerö centrum. Delar av undervisningen sker på olika skolor runt om i kommunen.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får lärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge eleverna de bästa förutsättningarna delar våra kommunala skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för elevernas utveckling.

Vi söker en modersmålslärare i engelska ca 50%. I ditt uppdrag som modersmålslärare i Ekerö kommun undervisar du elever från förskoleklass till och med gymnasiet. Undervisningen sker runt om i kommunen på både kommunala och fristående skolor. Målet är att eleverna på ett bra sätt ska tillgodogöra sig arbetet i skolan och samtidigt utveckla sin tvåspråkiga identitet och kompetens. Arbetet ska ske i sådana former att elevernas personliga utveckling främjas och deras självkänsla stärks. Modersmålsundervisning är ett eget ämne i grundskola och gymnasium, så betygsättning av elever kan förekomma. Vi förutsätter att du har ett framgångsrikt sätt att möta elever utifrån deras mångfald och ser vinsterna av att samarbeta med andra modersmålslärare och SVA-lärarna som undervisar ute på skolorna.

Studiehandledning ingår för närvarande inte i tjänsten men kan bli aktuellt i framtiden.
 
Kvalifikationer
För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:
• att undervisningsspråket är ditt modersmål                                                                                    
• att du har lärarexamen (gärna lärarlegitimation) samt tidigare erfarenheter av undervisning 
• att du har lätt för att samarbeta
• att du är ansvarsfull och lösningsinriktad

Tillträde: 2019-08-12
Omfattning: Deltid
Anställningsform: Visstid med möjlighet till förlägning

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Pia Orre
Chef
08-124 570 70

Åsa Lindqvist Rodell
Lärarnas Riksförbund
08-124 577 80

Du ansöker senast 2019-07-28 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Modersmålslärare Engelska

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen